Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Joods Historisch Museum: Kabbala - De kunst van de joodse mystiek

Kabbala - De kunst van de joodse mystiek
€ 8,50 CJP-korting
Van mystieke tekst tot het polsbandje van Madonna

Vanaf 29 maart opent op alle locaties in het Joods Cultureel Kwartier een omvangrijke tentoonstelling over kabbala, de verzamelnaam voor een scala aan eeuwenoude mystieke joodse tradities. Velen associëren kabbala met iets mystieks waar beroemdheden als Madonna zich, gewapend met rode polsbandjes, mee bezighouden. Slechts weinigen weten wat het eigenlijk inhoudt, en hoe deze mystieke tradities een inspiratiebron vormen voor velen, van vroege joodse mystici tot moderne en hedendaagse kunstenaars, regisseurs en auteurs.
De kabbalistische levensboom zoals weergegeven door een kabbalist uit vroegere tijden laat zien hoe de schepping voortvloeit uit een oneindige, onbekende godheid, maar heeft weer een andere betekenis in Anselm Kiefers Die Sephiroth (1986) of voor David Bowie die zich liet fotograferen terwijl hij de sefirot tekent.

Met CJP krijg je tot € 8,50 korting op een ticket voor Kabbala - De kunst van de joodse mystiek van 29 maart tot 25 augustus in het Joods Cultureel Kwartier. Klik op de blauwe button en scoor je tickets!

 

Haal hier je tickets Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Joods Historisch Museum
€ 8,50 met CJP

Joods Historisch Museum

De Joodse geschiedenis in vogelvlucht

Groninger Museum
€ 5,- CJP-korting

Groninger Museum

Bezoek dit futuristische paleis zonder diep in de buidel te tasten

Rijksmuseum
50% CJP-korting

Rijksmuseum

Dé plek voor je broodnodige portie Vermeer en Rembrandt

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.