Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Joyce Vlaming: Act II, 12 Portraits

Joyce Vlaming: Act II, 12 Portraits
€ 5,50 CJP-korting
Historische portretten waarin slavernij nog bestaat

In 2011 begon Joyce Vlaming aan een project waarin ze op secure wijze zwarte 'bijfiguren' in historische 17de- en 18de-eeuwse schilderijen portretteert. Deze jongens en meisjes staan afgebeeld op de portretten van de beau monde van Nederland, in een periode waarin slavernij nog bestaat. Lang is gedacht dat deze bijfiguren fictief waren, maar uit onderzoek blijkt dat de geportretteerden wel degelijk hebben bestaan. Vlaming selecteert voor deze tentoonstelling twaalf schilderijen uit verschillende collecties, waaronder ook de collectie van het Centraal Museum. Door middel van fotografie verwisselt ze de hoofd- en bijrol in het portret en laat ze ons opnieuw naar een schilderij kijken. Twaalf anonieme personen krijgen zo beetje voor beetje hun geschiedenis terug.

Met je CJP-pas krijg je maar liefst € 5,50 korting voor Joyce Vlaming: Act II, 12 Portraits in Centraal Museum. Klik op de blauwe button om je kaartjes te scoren.

Scoor je tickets hier Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Centraal Museum
€8,- CJP-korting

Centraal Museum

Het grootste kunstmuseum in Utrecht stad en provincie

Het Rietveld Schröderhuis
€ 7,50 CJP-korting

Het Rietveld Schröderhuis

De Stijl van Rietveld

MOED: Wat niet gezien wordt
€ 5,50 CJP-korting

MOED: Wat niet gezien wordt

Diversiteit en inclusiviteit in het Centraal Museum

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.