Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Joods Historisch Museum

Joods Historisch Museum
50% CJP-korting
De Joodse geschiedenis in vogelvlucht

De geschiedenis van de Nederlandse Joden leest als een dramatisch filmscript. In eerste instantie leek er geen vuiltje aan de lucht. Ze werkten hard en verdiende genoeg geld om hun gezinnen te onderhouden. Helaas werd deze rust in de jaren twintig van de vorige eeuw voor de zoveelste keer bruut verstoord door een gevaarlijke gek.

Hij luisterde naar de naam Adolf Hitler en was de grootste antisemiet in de geschiedenis van antisemieten. In de jaren dertig werd hij de baas van Duitsland en openende hij de heksenjacht op alle Europese Joden. Ze moesten dood, allemaal. Helaas lukte dit aardig en werd 75% van de Nederlandse Joden vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het bovenstaande is een heel erg beknopte en wellicht niet 100% accurate geschiedenis van de Joden in Nederland. Heb je behoefte aan een uitgebreidere, meer kloppende variant? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Joods Historisch Museum in Amsterdam.

Dit kun je als CJP’er doen met dikke korting. In plaats van € 15,- betaal je nog maar € 7,50 op vertoon van je pas.

Verdiep je hier alvast in de collectie Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Kunst om niet te vergeten
50% CJP-korting

Kunst om niet te vergeten

Kunst die vragen stelt en wrange feiten verbeeldt

Exodus
€ 7,50 CJP-korting

Exodus

Opnieuw achter prikkeldraad

Chim (David Seyour)
€ 7,50 met CJP

Chim (David Seyour)

Een van de belangrijkste fotojournalisten ooit

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.