Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

IDFA 2015

IDFA 2015
€ 2,50 CJP-korting
De realiteit is vaak veel vreemder dan een film

Jagen als een speer en huizen bouwen waar Kapitein Iglo nog een puntje aan kan zuigen, dat alles omgeven met de bevroren droom van een doorgewinterde rodelaar: een idyllisch sneeuwlandschap. Hier en daar zijn de gevaren die Eskimo’s dagelijks tegenkomen overdreven, maar we blijven filmmaker Robert Flaherty eeuwig dankbaar dat hij in 1922 het gezinsleven van Eskimo Nanook vastlegde in de eerste documentaire ooit: Nanook Of The North: A Story Of Life and Love In the Actual Arctic. Daardoor bestaat er nu hét toonaangevende documentairefestival: IDFA.

Op het International Documentary Festival Amsterdam zie je tegenwoordig de documentaire-pareltjes als Sonita, over een 18-jarige Afghaanse vluchtelinge in Iran: ze knokt om haar carrière als rapper te verwezenlijken, maar als bruid is ze negenduizend dollar waard en dat kan haar familie goed gebruiken. Of wat dacht je van Cartel Land, een klassieke western in een moderne setting over Mexicaanse drugskartels, en de burgers die daartegen in opstand komen?

Die films (en nog 317 andere) zijn van 18 tot en met 29 november te zien op IDFA, met € 2,50 CJP-korting uiteraard.

Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

The Movies
€ 1,- CJP-korting

The Movies

Een avondje in de oudste bios van 020 krijg je bijna cadeau met CJP

Pathé
€ 6,- met CJP

Pathé

Alleen nu € 6,- voor een ticket

Filmhuis Den Haag
€ 2,- CJP-korting

Filmhuis Den Haag

Krijg korting bij het leukste filmhuis van de Hofstad

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.