Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Hortus botanicus Leiden

Hortus botanicus Leiden
€ 4,50 CJP-korting
Eigen Huis & Tuin in het echt

De Hortus botanicus leiden mag in 2015 maar liefst 425 kaarsjes uitblazen. Volgens Wikipedia maakt dat deze tuin tot de oudste nog bestaande hortus van Nederland

Wat Wikipedia ons ook vertelt is dat het absoluut idioot is om te denken dat na 425 jaar alle originele vegetatie wel dood en gecomposteerd is. Integendeel zelfs. Aan de linkerkant van de ingang staat een gouden regen die uit 1601 stamt. Ongeveer honderd jaar later besloot iemand aan de rechterzijde een tulpenboom te planten. En nee, aan deze boom groeide nooit tulpen. Ook in 1700 kwamen die gewoon al rechtstreeks uit de grond.

Naast deze twee bomen herbergt deze Hortus nog meer bloemen en planten die je absoluut eens moet zien. Gelukkig voor jou kan dat met je CJP-pas heel voordelig. Als je je blauwe vrind laat zien hij de ingang krijg je namelijk € 4,50 korting. Dat betekent dat je in plaats van € 7,50 maar € 3,- betaalt.

Check hier de collectie Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Groninger Museum
€ 5,- CJP-korting

Groninger Museum

Bezoek dit futuristische paleis zonder diep in de buidel te tasten

Rijksmuseum
50% CJP-korting

Rijksmuseum

Dé plek voor je broodnodige portie Vermeer en Rembrandt

Kunsthal
€ 7,- CJP-korting

Kunsthal

Katten, James Bond, Hyperrealistische sculpturen. Niets te gek voor de Kunsthal

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.