Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Drukkunstmuseum

Drukkunstmuseum
10% CJP-korting
Ambachtelijk afbeeldingen maken

Tegenwoordig is ons aller BFF internet in staat om in 0,1 seconde een afbeelding met de gehele wereldbevolking te delen. Dat was vroeger wel even anders. Een met vroeger bedoelen we dan ook echt vroeger, ergens rond 1300 ofzo.

Toen had je een tekenaar nodig, die dan sowieso een maand nam om een plaatje te tekenen dat helemaal niet relevant meer was als hij het eenmaal af had. Wij kunnen ons indenken dat dit voor veel frustratie zorgde bij zowel de opdrachtgever als de kunstenaar. Gelukkig vond iemand in de vijftiende eeuw de drukpers uit, waardoor het verspreiden van plaatjes een miljoen keer sneller ging. Oke, dat is misschien iets overdreven, maar het ging wel sneller.

Bij deze eerst drukpersen begint het verhaal in het Drukkunstmuseum in Maastricht. Dit museum laat je zien hoe deze techniek zich heeft ontwikkelt tot de supersonische variant die we nu kennen.

Aangezien je dit graag wilt weten lijkt het ons logisch als je samen met je CJP-pas naar dit museum rent. Als je je pasje niet alleen meeneemt maar ook laat zien bij de entree krijg je 10% op je kaartje.

Meer info Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Groninger Museum
€ 5,- CJP-korting

Groninger Museum

Bezoek dit futuristische paleis zonder diep in de buidel te tasten

Rijksmuseum
50% CJP-korting

Rijksmuseum

Dé plek voor je broodnodige portie Vermeer en Rembrandt

Kunsthal
€ 7,- CJP-korting

Kunsthal

Katten, James Bond, Hyperrealistische sculpturen. Niets te gek voor de Kunsthal

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.