Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Groninger Museum : David Bowie is

David Bowie is
€ 8,- CJP-korting
Niemand shinet zo hard als Ziggy

Een verdwaald zaadcelletje op weg naar bevruchting, of totaal nog niet in the picture. Dat was jij toen David Bowie podia bestormde met zijn alter ego Ziggy Stardust. De Engelse rocker heeft een gigantisch kleurenpalet. Als het androgyne personage Ziggy bestormde hij de seventies. Hij is dan wel van (ver) voor jouw tijd, maar vergis je niet: de invloed van de Brit op muziek, kunst, mode en het theater van nu is nog steeds zichtbaar. Bowie plaveide de weg voor alle freaks in de muziek, voor iedereen eigenlijk die zich anders voelt dan de rest en voor popmuziek als een kunstvorm. Zonder Bowie geen Gaga, om maar iemand te noemen.

Geen wonder dus dat 11 januari, drie dagen nadat zijn laatste album Blackstar verscheen, de hele wereld zijn tranen liet lopen: we werden die maandag wakker op een aardbol zonder David Bowie. Muzikanten van alle rangen en standen, van Lil B tot Iggy Pop, rouwden publiekelijk om het verlies van dit unieke persoon.  

The Man Who Fell To Earth is niet meer, maar je kunt als je daar behoefte aan hebt wel nog dicht bij hem in de buurt komen. Sinds december toont het Groninger Museum namelijk de expo David Bowie is. Aan de hand van handgeschreven songteksten, flamboyante kostuums, foto’s en nog veel meer zijn (her)ontdek je wat hem zo bijzonder maakte. Nadat het vreselijke nieuws Groningen bereikte, heeft het museum ook een condoleanceregister geopend, zodat je op een waardige manier afscheid kan nemen van één van de meest eigenzinnige muzikanten die de wereld ooit gekend heeft.

Het Groninger Museum is speciaal voor deze tentoonstelling nu ook op zaterdagavond geopend en vanaf 18 maart ook op vrijdagavond.

Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Groninger Museum
€ 5,- CJP-korting

Groninger Museum

Bezoek dit futuristische paleis zonder diep in de buidel te tasten

Groninger Museum : Dolf Verlinden
€ 5,- CJP-korting

Groninger Museum : Dolf Verlinden

Minimalistisch en wiskundig

Groninger Museum : Pronkjewails
€ 5,- CJP-korting

Groninger Museum : Pronkjewails

Design uit heden en verleden

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.