Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Chiharu Shiota

Chiharu Shiota
50% CJP-korting
Japanse spinnenvrouw

Het levenswerk van de Japanse artieste Chiharu Shiota beleeft zijn première in Nederland.
Als een spin maakt de internationaal bekende kunstenares beeldschone webben, van wol of draad, met als thema geheugen en identiteit. Haar meest bekende werk Uncertain Journey was dé sensatie van de 56ste Biënnale van Venetië en zal opnieuw schitteren in Het Noordbrabants Museum. Tien dagen duurt het om dit werk op maat te maken, met hulp van twaalf assistenten. Rode wollen draden die metalen schepen met elkaar verbinden. Alsof je door een soort Japanse tuin loopt met, in plaats van kersenbloesem, rode wollen draden boven je hoofd. De draden die van de ene naar de andere metalen boot gaan, staan voor elk leven dat verbonden is met het leven van iemand anders. En dat zijn er erg veel als je er over nadenkt. Behalve extravagante webben maakt Shiota ook iets ‘normalere’ kunst, in de vorm van foto’s, video’s, tekeningen en sculpturen.
 
Met je CJP-pas wandel je met 50% korting tussen de met webben gevulde kamers en bewonder je de andere artistieke talenten van de Japanse kunstenares.

Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Het Noordbrabants Museum
50% CJP-korting

Het Noordbrabants Museum

En dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht

Kamagurkistan - Voorbij de grenzen van de ernst
€ 6,- CJP-korting
Van Goghs intimi
50% CJP-korting

Van Goghs intimi

De vrienden, familie en modellen van Vincent

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.