Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Naar kortingsoverzicht

Art Nouveau in Nederland

Art Nouveau in Nederland
€ 3,50 CJP-korting
Hipsters avant la lettre

Ambachtelijk, homemade, slow, natuurlijk, authentiek: dit klinkt allemaal erg van deze tijd. Maar eigenlijk waren we er 100 jaar geleden al door bezeten. Toen heette je alleen geen hipster, maar een art nouveau-kunstenaar. De tentoonstelling Art Nouveau in Nederland zoomt in op deze veelbesproken periode in de kunst die opvallend overeenkomt met de huidige tijd. Je ziet toegepaste kunst, mode, tekeningen en schilderijen uit 1884-1914, een periode waarin de wereld voor veel mensen op hol lijkt te zijn geslagen. Verstedelijking, technische innovaties, industrialisatie en massaconsumptie veranderen de samenleving radicaal, en dat zorgt voor een tegenreactie. Ontwerpers en kunstenaars gaan terug naar de natuur en het ambacht. Terug naar de basis. Wat dat oplevert? Flitsende ontwerpen met organische decoraties en golvende lijnen.

Hipster avant la lettre? Dat ben jij natuurlijk ook! Check deze tentoonstelling daarom snel met € 3,50 CJP-korting. Heb je nu al op die blauwe button geklikt?!

Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Kunstmuseum Den Haag
€ 3,50 CJP-korting

Kunstmuseum Den Haag

Bekijk Piet Mondriaans meesterwerken van heel dichtbij

Kunstmuseum Den Haag: Breitner vs Israels
€ 3,50 CJP-korting

Kunstmuseum Den Haag: Breitner vs Israels

Een wedstrijdje tussen twee meesters

Groninger Museum
€ 5,- CJP-korting

Groninger Museum

Bezoek dit futuristische paleis zonder diep in de buidel te tasten

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.