Ontdek
Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Naar kortingsoverzicht

Anton Heyboer

Anton Heyboer
€ 11,50 met CJP
Meer dan een gek met vijf vrouwen

Wanneer het leven even te zwaar is, kun je ervoor kiezen je te vergrijpen aan drank en drugs. Deze gevoelens kun je ook omzetten in kunst, zoals Anton Heyboer deed. De kunstenaar was volledig getraumatiseerd door de Tweede Wereldoorlog en probeerde in zijn werk een uitweg te vinden. Door zijn bijzondere talent wist hij staande te blijven.

Veel mensen kennen Heyboer alleen als die gek met vijf vrouwen, maar weten niet dat hij in de jaren zestig en zeventig een zeer gewaardeerd kunstenaar was. Zijn werk werd aangekocht door het MoMA in New York en kreeg grote expo’s in het Gemeentemuseum Den Haag en het Stedelijk Museum Amsterdam. Nu maakt zijn oeuvre een terugkeer naar het Gemeentemuseum. De expo bevat vooral werk dat gemaakt is tussen 1956 en 1977. In deze stukken kun je van dichtbij zien hoe hij op het randje van gekte en genialiteit balanceerde. 

CJP’ers kunnen voor een schamele € 11,50 de expo bezoeken. Dat is bijzonder weinig voor het werk van een kunstenaar die in het Los Angeles County Museum tot één van de beste schilders ooit werd uitgeroepen.

Koop je tickets hier Nog geen CJP-pas?

Bekijk ook

Gemeentemuseum Den Haag
€ 3,50 CJP-korting

Gemeentemuseum Den Haag

Bekijk Piet Mondriaans meesterwerken van wel heel dichtbij

Groninger Museum
€ 5,- CJP-korting

Groninger Museum

Bezoek dit futuristische paleis zonder diep in de buidel te tasten

Rijksmuseum
50% CJP-korting

Rijksmuseum

Dé plek voor je broodnodige portie Vermeer en Rembrandt

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.