Siora photography hg FY1m ZY Y0 unsplash

Vijf tips om te knallen op school

14 september 2021

1 min leestijd

Nienke

Studeren, hoe doe je dat ook alweer? Nu het nieuwe schooljaar is begonnen, is het weer even zoeken. Er zijn honderden boeken, podcasts en websites die je helpen met focussen en het meeste uit je dag te halen. Leuk natuurlijk, maar waar begin je in deze grote brei aan informatie? CJP helpt je op weg met de vijf beste knaltips. Gooi die boeken maar opzij, alleen daar bespaar je al uren mee.

De soundtrack van je productiviteit

Tijdens het hardlopen luister je ook niet naar John Mayer, dus als je echt productief wil zijn: kies de juiste playlist. Of je nu voor relaxte pianomuziek, technobeats of jazzy loungemuziek gaat, met perfect passende tunes produceer jij het ene na het andere paper. Kies voor de categorie Focus onder Zoeken in Spotify. Onze tips: To Do List, Instrumental Study & Jazz For Study.

Hap, kauw, duimpje omhoog

Je hebt natuurlijk de klassiekers zoals bananen en ontbijtkoek die je een kickstart geven zodra je aan een project start. Maar die heb je natuurlijk niet altijd paraat. Kies daarom voor de nieuwe, frisse Sportlife Boost Focus, er is namelijk altijd ruimte voor een potje kauwgom in je tas of pakje in je broekzak. De vitamines B3 en B6 in deze kauwgom zijn goed voor het concentratievermogen en de leerprestaties. No more worries als je stressed bent voor je tentamen of als je focus zoekt.

De setting is de sleutel tot succes

Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd. En pak dan gelijk ff die gore was mee op de vloer. Een geurkaarsje, noise cancelling koptelefoons, de juiste temperatuur, het helpt je allemaal om nog sneller te vlammen. Wist je dat volgens onderzoekers de ideale werktemperatuur zo’n 21 graden is?

Personal assistent in je broekzak

Waarschijnlijk heb je Snapchat, TikTok en Instagram op je mobiel staan, maar wist je dat er ook heel veel apps zijn om je productiviteit te boosten? Van apps die to do-lists bijhouden zoals Trello tot aan apps die je focus upgraden zoals Forest. Of volg de pomodorotechniek, waarbij 25 minuten werken gevolgd wordt door 5 minuten pauze. Het is net alsof je je eigen PA hebt.

Vier een klein feestje

Beloon jezelf na een uur leren met a) tien minuten gamen, b) een rondje TikTok, c) een blokje om. Uit onderzoekt komt naar voren dat het belangrijk is om ook je kleine overwinningen te vieren. Je traint je brein om zich zo te focussen op de positieve dingen en niet op de tegenslagen. Extra tip: regel deze beloning ook voor de stomme klusjes die je thuis moet doen.

Sportlife focus


Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina