Slag om de schelde

Vijf films die je deze zomer moet zien

27 juli 2021

1 min leestijd

Mats de Gier

He bah, de komende week voorspelt veel regen, onweer en een dalende temperatuur. Duik daarom de bioscoop in, dat zonnen of suppen komt hopelijk later wel. Wij zetten alvast vijf tips voor je op een rij. Zo kom jij de komende tijd wel door in die zachte bioscoopstoel.

Nederlandse oorlogsblockbuster

Na maanden vertraging is Nederlandse blockbuster De Slag om de Schelde eindelijk in de bios te zien. Deze film vertelt het ongelooflijke oorlogsverhaal van de vaak vergeten strijd in het Zeeuwse Walcheren. De veldslag uit 1944 was een natte en bloederige gebeurtenis die een grote impact had op de lokale bevolking. Met Nederlandse acteurs zoals Susan Radder en Engelse acteurs zoals Tom Felton (Draco Malfidus in Harry Potter) is dit een indrukwekkende film met een prachtig staaltje acteerwerk.


The Rock bevindt zich wederom in de Jungle

Kon je backpacktrip naar Zuid-Amerika weer niet doorgaan dit jaar? Dan pak je met Jungle Cruise toch wat mee van het regenwoud. Hoewel dit lang niet de eerste film is waarin we Dwayne ‘The Rock’ Johnson in de jungle zien, garandeert dit Disney-avontuur een non-stop actietrip die wel wat weg heeft van Pirates of the Caribbean. Met Emily Blunt (A Quiet Place) gaat The Rock op zoek naar een oeroude boom met helende krachten om de toekomst van de geneeskunde te veranderen. Als je ooit in de gelijknamige attractie hebt gezeten, weet je dat Jungle Cruise een wilde rit zal zijn!


Torenhoge familieverwachtingen

In de Nederlandse romcom Meskina speelt Maryam Hassouni de dertiger Leyla, die druk van haar familie ervaart om nou eindelijk eens een gezin te starten. Het hilarische gehannes van Leyla met meerdere dates combineert niet helemaal lekker met haar wens voor een succesvolle carrière. Deze film, die speels de cultuurverschillen in Nederland op de hak neemt, is perfect om even bij weg te dromen in deze regenachtige zomerweek.


Een film om bij stil te staan

Je weg vinden als tiener kan soms al lastig genoeg zijn, laat staan als je kampt met mentale problemen. In Words on Bathroom Walls wordt Adam halverwege het schooljaar gediagnosticeerd met schizofrenie, wat hij vervolgens wanhopig probeert te verbergen voor zijn medeklasgenoten. Gelukkig leert zijn klasgenoot Maya, op wie hij al snel verliefd wordt, hem zichzelf te zijn en te accepteren wie hij is. Deze schitterende feel-good film laat zien dat het glas altijd half vol blijkt te zijn.


Ouder worden is zo gek nog niet

Deze documentaire vertelt het prachtige verhaal van 100-plussers van over de hele wereld. Deze senioren hebben al heel wat historische gebeurtenissen meegemaakt. Ze vertellen met passie over hun verleden én hun huidige leven. Want wat doe je nog zoal op die leeftijd? Een eerlijke documentaire die geen onderwerp onbehandeld durft te laten, want ouder worden heeft nou eenmaal zijn mooie én minder mooie kanten. Toch is 100UP vooral een bericht van hoop aan toekomstige generaties, want er is nog genoeg te beleven op deze wereld!

Bovenstaande films wil je natuurlijk met korting zien in de bioscoop. Check hier waar je allemaal korting krijgt met CJP.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina