Shutterstock 1452328262 1 1

De leukste en stomste bijbaantjes

14 september 2021

1 min leestijd

Nienke

Die nieuwste sneakers, telefoon of festivalkaartjes krijg je natuurlijk niet vanzelf. Je zult er helaas voor moeten werken. Wij verzamelden de leukste en stomste bijbaantjes. Zo dat jij precies weet wat wel of niet bij je past.


Multitasken voor beginners

In het centrum van Amsterdam zie je nog regelmatig de toeristen op Segway door de menigte op de grachten sjezen. Soepel is anders. Als Segway-gids moet je dan ook goed opletten dat ze netjes in een lijntje blijven, terwijl je ondertussen probeert ze wat bij te brengen over de architectuur van de stad. Als je dan ook nog in gebrekkig Engels vragen krijgt over waar dat ene knopje voor dient, weet je het zeker: je bent ultra-Segway fan of je moet toch even de opzegtermijn van je contract opzoeken.

Een oude klassieker

Het vereist toch enige timing-skills en souplesse: het perfecte biertje tappen. Voor velen zal werken in de horeca een klassieker zijn. Nu hopelijk steeds meer evenementen kunnen doorgaan, zullen er genoeg mensen zijn die smachten naar een lekker pilsje. Niet vergeten: volgens de respondenten van het Nationaal Bieronderzoek bevat het ideale pilsje 15,9 procent schuim en 84,1 procent bier.

Door weer en wind

We zijn allemaal druk, drukker, drukst. Na een lange dag studeren of werken, is het laatste waar je zin in hebt om naar de supermarkt te gaan. Gelukkig zijn er heel wat bezorgdiensten van maaltijden of boodschappen in Nederland. Dit is misschien wel de ideale bijbaan, omdat je naast het verdienen van geld ook nog eens fit blijft. Helaas wel door weer en wind. Of dat nou zo verstandig is in Nederland…

Een lange zit

Een groot voordeel als callcenter medewerker is dat dit tegenwoordig ook vanuit huis kan. Perfect om te combineren met je studie en hobby’s dus. Helaas krijg je wel vaak gezeik aan je hoofd, maar geduld is een schone zaak. Wie weet help je iemand die al lang met een probleem zit. Een simpel ogend telefoontje vanachter je eigen bureau kan zo toch iemand anders zijn dag maken. En met de meestal makkelijk in te delen werkuren, switch je zo weer naar je Netflix-account!

Een beetje kracht vereist

Een (bij)baantje waar je toch wel wat spierkracht voor nodig hebt, is chauffeur voor een bezorgdienst. Naast pakketjes kun je ook voor elektronicazaken werken waarbij je televisies en wasmachines bij mensen de trap opsjouwt. Naast het manoeuvreren door het verkeer en de tijddruk in de gaten houden, moet je ook nog opletten dat je jezelf niet bezeert. Dus vergeet niet vanuit je knieën te tillen!

De leukste bijbaantjes

Wil je een leuke bijbaan die makkelijk te combineren is met je studie? Check dan Youbahn! Bepaal zelf waar, wanneer en hoeveel je werkt. Pak je een shift voor 30 september, dan maak je kans op een hotelovernachting met 3 vrienden én € 250,- zakgeld!


Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina