MV5 BOGU4 NT Mx MD It Yj M3 OS00 Nz Jh L Tgz Zm Ut M Dcy N2 Zk N Dk2 Mjhh Xk Ey Xk Fqc Gde QX Vy Mz Ex OD Ez NDA V1
Film

Deze films slepen je de winter door

20 december 2021

1 min leestijd

Nienke

Buiten is het koud, guur en donker. En bovendien valt er toch niks te beleven. Dus wat doe je? Pak een bak popcorn, trek een comfy outfit aan en kruip gezellig voor de buis om daar de winter door te komen. En natuurlijk helpen wij je daar graag bij. We hebben de allerleukste films voor je op een rij gezet. En nee, Die Hard staat er niet tussen.

New York, I Love You

Fan van Love Actually? Dan wil je deze zien. Net als in de Britse kerstromcom, volg je verschillende liefdesverhalen om bij weg te dromen. Wat New York, I Love You extra bijzonder maakt, is dat de verhalen allemaal door andere regisseurs zijn bedacht. De grootste ster van de film is de stad New York zelf, maar je ziet ook Natalie Portman, Orlando Bloom, Shia La Beouf en Bradley Cooper schitteren.

Body Electric

De 23-jarige Elias werkt als assistent-ontwerper in een kledingfabriek en geniet van het nachtleven in São Paulo. Wanneer Fernando in zijn team komt werken, raakt Elias in de ban van zijn nieuwe collega. Met deze bruisende en sensuele film ontsnap je niet alleen eventjes naar een warm land, maar ontdek je ook hoe belangrijk het altijd is om jezelf te blijven in de liefde en vriendschappen. Nu alleen hopen dat Body Electric je feestjes niet te veel laat missen.

Happy Happy

Mocht er in Nederland geen sneeuw gaan vallen, dan zie je in Happy Happy in ieder geval genoeg voorbij komen. Voor de rest gaat deze Noorse film vooral over de onvermoeibare optimist Kaja. Hoewel haar man Erik al tijden geen interesse meer in haar heeft, blijft ze overal het positieve van inzien. Wanneer Sigve en Elisabeth naast het koppel komen wonen, wordt Kaja's wereld op z'n kop gezet. Ook al zitten er redelijk wat tenenkrommende momenten in de film, je wordt toch een beetje verliefd op deze tragikomedie. Daarnaast laat Kaja je erin geloven dat het altijd wel weer goed gaat komen.

Take Me Somewhere Nice

Het is koud, je kan niet op vakantie en de zomer is nog heel ver weg. Dan maar verre oorden ontdekken vanaf de bank. In de roadmovie Take Me Somewhere Nice brengt de Nederlandse Alma een snikhete vakantie door bij haar familie in Bosnië om haar zieke vader te zoeken. De tijd lijkt stil te gaan in het uitgestorven dorp waar ze verblijft, maar Alma raakt steeds beter bevriend met haar neef Emir en zijn beste vriend Denis. Samen met de jongens begint ze aan een onstuimige reis naar het ziekenhuis waar haar vader ligt. Ga mee op avontuur!

Het Leven is Vurrukkulluk

Misschien heb je het boek ooit gelezen, misschien moet je het boek nog lezen voor je leeslijst, maar kijk je liever de film, één ding weten we zeker: Het leven is vurrukkulluk is een heerlijke zonnige feelgood film die je de wintermaanden doorsleept. Wanneer de twee beste vrienden Mees en Boelie de knappe Vlaamse Panda ontmoeten in het Amsterdamse Vondelpark, zijn ze allebei meteen verliefd. Ze zingen en dansen door het park en dat allemaal in een fijn jaren '60 sfeertje.

Je ziet al deze films op Cinemember. Met CJP kijk je extra voordelig en scoor je 50% korting op je lidmaatschap bij Cinemember.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina