Masked christmas

Dé kersthits van 2021

21 december 2021

1 min leestijd

Advertorial

Iedere artiest die er toe doet, heeft een kerstsong. Geloof je ons niet? Kijk dan naar dit duizelingwekkende lijstje: Justin Bieber, Destiny’s Child, Snoop Dogg, Taylor Swift, Ariana Grande, Gotu Jim, Ronnie Flex, Rae Sremmurd, Major Lazer. Allemaal zingen ze over ‘de mooiste tijd van het jaar’. Ook dit jaar zijn er weer veel artiesten die hopen de nieuwe Mariah Carey te worden. Wij zetten de leukste (en meest bijzondere) kersthits van 2021 op een rij. Warm de glüh (of chocomel) maar alvast op!

Big Freedia – Tis the Season

‘Can you turn those bells up? I need a little bit more jingle.’ Dit is niet de eerste kersthit van flamboyante Big Freedia, maar zeker 1 die wij op repeat zetten. De kunst van een hedendaagse kersthit is om het je eigen sound te geven, dat is deze keer zeker gelukt.

Nao – This Christmas

Een kerstboom vol lichtjes, warme chocomel en een knisperend haardvuur: dit is de ideale setting om deze single van Nao op te zetten. Heb je geen haard? SBS6 zendt op Eerste Kerstdag maar liefst vier uur het beeld van een haardvuur uit.

Luister op Spotify

Stippenlift – Laat Mij Met Kerst Maar Alleen

De eerste Nederlandse bijdrage van dit lijstje is eerlijk: kerst is niet altijd leuk en gezellig. Ook voor diegene die geen zin hebben in kerst of er simpelweg niks mee hebben, is er passende muziek.

Jimmy Fallon ft. Ariane Grande & Meghan Thee Stallion – It Was A… (Masked Christmas)

Een modern kerstnummer met boodschap (hallo Band Aid), een paar supersterren van wereldformaat en een goed geproduceerde clip: of je het wil of niet, dit nummer blijft in je hoofd hangen.

DMX – Rudolph The Red Nosed Reindeer

Een kersthit is ook uitermate geschikt om je carrière weer eens uit het slop te trekken en een boost te geven. Nooit gedacht dat we een kersthit van DMX nodig zouden hebben.

Beach Bunny – Christmas Caller

Daadwerkelijk elk muziekgenre wordt vertegenwoordigd in de kerstmuziek, zo ook de catchy powerpop van Beach Bunny. Wij zijn klaar voor een compleet kerstalbum.

Ed Sheeran & Elton John – Merry Christmas

Voor je allereerste kerstnummer kun je natuurlijk ook samenwerken met een veteraan, moet Ed Sheeran hebben gedacht. Resultaat: een absolute hit die al meer dan 29 miljoen keer is bekeken op Youtube.

Shaggy ft. Bunji Garlin – Nothing Like The Holidays

Kerstmuziek maar dan even anders? Shaggy’s album Christmas in the Islands is de plaat als je zin hebt om eens lekker te bewegen op kerstmuziek.

Mariah Carey, Khalid & Kirk Franklin – Fall in Love at Christmas

De kerstqueen zelve kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Zou ze zelf ook al moe worden van All I Want For Christmas Is You?

Sigrid – Home To You (This Christmas)

Sigrid maakte op originele wijze een kerstversie van haar eigen, oude nummer. Volgens haar had dit nummer altijd al een kerstvibe en was het niet meer dan logisch om dan eindelijk een kerstversie ervan te maken.

The dean ft. René Froger - We Pakken Groots Uit

Op de valreep kwam deze parel nog onze top tien binnen gesjeesd. Het kerstduo waarvan je niet wist dat je het nodig had.

Rutte & De Jonge - White Christmas (ft. Van Dissel, Gommers)

Niet alles wat je online leest of ziet is waar, maar dat maakt het volgende filmpje gelukkig niet minder grappig.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina