IMG 2649

6 iPhone-hacks waarvan je wilde dat je ze eerder wist

30 november 2021

1 min leestijd

Nienke
Ja, het is goed om af en toe je telefoon weg te leggen. Maar pak 'm er voor nu maar even bij, want deze iPhone-hacks maken je leven absoluut makkelijker en leuker.

1. Voer geheime gesprekken in Notities

Je hebt een geheim en niemand mag het weten, behalve je beste vriend(in). Er is alleen één probleem: niemand mag het gesprek tussen jullie horen, dus bellen is geen optie. En praten via Whatsapp is saai. Wij hebben de oplossing: voer een geheim gesprek via Notities. Zo doe je dat: maak een nieuwe notitie aan en klik op de drie puntjes in de rechterhoek. Klik vervolgens op Deel de notitie en selecteer je beste vriend(in). Jullie kunnen nu een gesprek voeren in de app Notities, zonder dat iemand het weet. Spannend…

2. Hang je print recht aan de muur met de waterpas

Waarschijnlijk heb je de standaard iPhone-apps (die je niet van je telefoon kunt verwijderen) in een mapje gestopt en nooit meer bekeken. Nu is het tijd om dat mapje weer tevoorschijn te halen. Je iPhone beschikt namelijk over een superhandige app die kan checken of je kunstwerken recht aan de muur hangen. Zo doe je dat: klik op de app Meten en selecteer rechts onderin Waterpas. Vanaf vandaag hangt er nooit meer iets scheef in jouw huis.

Prints van jonge makers

3. Schrijf perfecte teksten door de spatiebalk

Deze hack verandert je leven. Vooral als je een bericht hebt getypt en er – net voordat je ‘m wil versturen – achter komt dat je in het midden van de tekst een typefout hebt gemaakt. Zo doe je dat: houd de spatiebalk vast en beweeg naar het woord met de typefout. Laat de spatiebalk los op de juiste plek en corrigeer de fout. Een verademing!

4. Start een gesprek met jezelf in Whatsapp

Dit is een fijne uitvinding om reminders te sturen of om gewoon een goed gesprek met jezelf te starten. Zo doe je dat: voeg je eigen telefoonnummer toe aan je contactenlijst. Open Whatsapp en start een nieuw gesprek met jezelf. Easy peasy.

5. Maak een tof video-effect met de AE/AF-vergrendeling

Door het scherm aan te tikken, breng je een handmatige focus aan in je foto of video. Waarschijnlijk wist je dit allang. Maar wist je ook dat het mogelijk is om de focus vast te zetten? Zo doe je dat: open de camera. Houd je vinger op het scherm en wacht op de AE/AF-vergrendeling. Zodra de melding in beeld verschijnt kan je je vinger van het scherm halen. De focus blijft op de geselecteerde plek staan, terwijl je met de camera heen en weer beweegt. Een fijne functie als je een toffe close-up wil maken in een video.

iPhone maakt foto

6. Voel wie er belt

Geef toe, het zou fijn zijn om te weten wie er belt zonder naar je telefoon te kijken. En ja, ook zonder Apple Watch of andere gadget. Zo doe je dat: open de app Contacten en selecteer bijvoorbeeld een persoon die jou vaak belt. Klik op Wijzig en selecteer Beltoon. Klik op Trillen: nu kun je een eigen trilling maken voor de persoon in kwestie. Zo voel je al in je broekzak wie er belt.

Heb je geen iPhone, maar wil je er - na het lezen van deze hacks - absoluut één? Scoor dan een refurbished iPhone via Mobieltekoop.nl. Met CJP krijg je altijd de laagste prijs op een toestel naar keuze én een gratis hoesje en screenprotector.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina