Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Zet de bloemetjes en de klapstoelen buiten bij deze openluchtbioscopen
14 AUG 2019 • Door Roos Wolthers • Beeld: Pluk de Nacht • Meer blogs over Film

Zet de bloemetjes en de klapstoelen buiten bij deze openluchtbioscopen

'Summer's lease hath all too short a date', schreef Shakespeare ooit. De zomer gaat inderdaad altijd veel sneller voorbij dan we zouden willen. Het is al augustus! Wil je optimaal genieten van de laatste maand van ons favo seizoen? De buitenbios is the place to be. 

Waarom de buitenbios de beste plek is om de laatste zwoele zomeravonden te vieren? Hier kun achteroverleunen met een biertje in je ene hand en een bak popcorn (of stroopwafelcrumble, daar komen we later op terug) in de andere, terwijl je geniet van een film en de zonsondergang: dit wordt de herinnering die jou straks door de koude wintermaanden heen zal slepen. 

Cinema Buiten – Hoogt on Tour

Denk je bij een buitenbios aan films op een plein of op een grasveldje? Ha! Dan heb je het programma van Utrechts filmtheater ‘t Hoogt nog niet gezien. 't Hoogt vertoont films op acht buitengewone locaties: op een militair vliegveld, op het landgoed van een kasteel, bij een fort en naast een molen. De films laten je kennis maken met nieuwe werelden: ze gaan over conflict, reizen of miscommunicatie. Je ziet hier o.a. sciencefictionfilm Arrival, muziekfilm Leto en komedie King of the Belgians.
Utrecht // t/m 8 september // € 2,50 korting met CJP // o.a. Leto, Arrival en King of the Belgians // meer info

Summer Nights – KINO en Pathé

Van 3 tot en met 8 september organiseren KINO en Pathé samen Summer Nights. Dit festival heeft niet alleen een killer filmprogrammering (exclusieve voorvertoningen van bijzondere nieuwe films zoals roadmovie The Peanut Butter Falcon en een sing-a-long-editie van Grease), maar ook een fantastisch randprogramma. Voorafgaand aan Grease kun je dansworkshops volgen, zodat je daarna de blits kunt maken met slicke moves à la John Travolta. Ook komen er dj's, een gospelkoor en bands optreden. Je hebt dus meteen de gelegenheid om met die nieuwe dansskills te pronken.
Rotterdam // 3 tot en met 8 september // € 1,50 korting met CJP // o.a. Grease, The Peanut Butter Falcon en The Gangster, The Cop and The Devil // meer info

Pluk de Nacht

Ze draaien leuke films hoor, op filmfestival Pluk de Nacht, maar eerst willen we het even over de foodprogrammering hebben: gegrilde halloumi, huisgedraaide worstjes en pita baba ganoush. Loopt het water je al in de mond? Voor de zoetekauwen is er ook nog carrot cake, stroopwafelcrumble en bananenbrood. Dan nu over de films: tot 24 augustus zie je hier onontdekte parels. Onze tip is de Shorts Night op 22 augustus. Acht korte films over seksualiteit waaronder de film Hot Dog, waaruit dit fantastische citaat komt: ‘My vagina is literally the best thing that ever happened to me. I love her more than Netflix.’
Amsterdam //  t/m 24 augustus // gratis // o.a. The Souvenir, Diamantino en The Spell // meer info

CatVideoFest – Focus Filmtheater

Chocoladekoekjes? Gratis festivalkaartjes? Ontdekken dat de Harry-Potterwereld bestaat en jij een tovenaar bent? Allemaal leuk en aardig, maar er is niets zo geweldig als kattenfilmpjes. Op 29 en 31 augustus zie je een compilatie van de beste video's met ons favo huisdier in de hoofdrol op het dak van Focus Filmtheater. Je ziet katten schrikken van komkommers, in bad gaan, van schuttingen vallen en vechten met hun eigen spiegelbeeld tot je na 70 minuten geen katten meer kunt zien (als dat mogelijk is). Hoge schattigheidsfactor gegarandeerd. 
Arnhem // 29 en 31 augustus // € 1,- korting met CJP // meer info

Rooftop Cinema – Pathé Leidsche Rijn

Pathé Leidsche Rijn pakt het niet halfslachtig aan. Je hoeft niet bang te zijn dat je hier op een knullig klapstoeltje moet zitten of dat je de hele film tegen de rug van de lange man voor je aankijkt: op het dak van deze bioscoop is een heuse rooftop cinema gebouwd inclusief oplopende tribune. Je kan hier komen genieten van een fantastisch uitzicht over Utrecht en van de nieuwste films, waaronderThe Lion King en Once Upon A Time in Hollywood
Utrecht // t/m 2 september // € 2,- korting met CJP // o.a. The Lion King, La La Land en Call Me By Your Name // meer info

Buitenfilm – Natlab 

Op het binnenplein van bioscoop Natlab zie je allerlei fijne films: komende week kun je onder andere wegdromen bij La La Land, lachen en huilen tijdens het coming-of-age-verhaal van Lady Bird of genieten van de ultieme zomerfilm Call Me By Your Name. De buitenbios sluit op 24 augustus af met Mama Mia: Here We Go Again. Waan je nog één keer op een Grieks eiland voor de zomervakantie definitief ten einde is. 
Eindhoven // t/m 24 augustus // gratis // o.a. Lady Bird, Long Shot en Mama Mia: Here We Go Again // meer info

Bios in de Buitenlucht – Humanity House

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Met deze houding koos Humanity House de naam van hun bios in de buitenlucht (dat is namelijk: Bios in de Buitenlucht), maar niet het programma. Iedere week zie je op het terras van dit museum een spraakmakende documentaire waarin mensen uit allerlei verschillende windstreken jou op een unieke manier een kijkje bieden in hun wereld.
Den Haag // t/m 29 augustus // € 3,50 korting met CJP // o.a The Border Fence en Heartbound // meer info

Heb je na al deze zomer vol films de smaak te pakken? Ook in de herfst kun je films kijken met CJP-korting. Niet in de buitenlucht, wel op een comfortabele pluche stoel. Met CJP krijg je namelijk tot € 2,50 korting bij heel veel bioscopen.

Tik jij de 30 voorlopig niet aan en heb je nog geen CJP? Je wordt nu al lid voor € 17,50 per jaar!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.