Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Dit zijn de 7 mooiste museumtuinen van Nederland
30 APR 2019 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Expo

Dit zijn de 7 mooiste museumtuinen van Nederland

In de zomer laten cultuurminnaars musea meestal links liggen (behalve als het 40 graden is en je kunt profiteren van de airco). Maar dat is hartstikke zonde! Heel veel musea hebben namelijk een beeldentuin of terras in de zon. Wij zetten de 7 mooiste museumtuinen voor je op een rijtje.

1. Kasteel het Nijenhuis

Wisten wij ook niet, maar een van de grootste beeldentuinen van Nederland vind je in Wijhe. Dat ligt op nog geen 15 kilometer van Zwolle en is de tuin van Kasteel het Nijenhuis. Ook al ben je er nog nooit geweest, het voelt toch een beetje als thuis: hier staan beelden van o.a. Tom Claassen en Ronald A. Westerhuis die vorig jaar werden uitgeleend aan Lowlands. Met CJP scoor je € 6,50 op een kaartje en betaal je nog maar € 6,- voor Kasteel het Nijenhuis.

2. Universiteitsmuseum Utrecht

De Oude Hortus is een verborgen parel in het centrum van Utrecht, zélfs voor Utrechters. Je vindt de tuin met citrusbomen, rododendrons en vijgen vlak achter de Dom. Extra speciaal zijn twee Gingko biloba-bomen, een Japanse soort die je maar weinig ziet in Europa. De oudste van de twee is bijna 260 jaar oud! Voor toegang tot de tuin betaal je € 2,50.

3. Kröller-Müller Museum

Een open deur als je een lijstje over museumtuinen maakt. Het Kröller-Müller ligt notabene middenin Nationaal Park de Hoge Veluwe en heeft een huge ass achtertuin. In de beeldentuin vind je werk van o.a. Jean Dubuffet en Aristide Maillol en je kunt er het hele jaar door terecht. Pas op dat je niet verdwaald, want de beeldentuin van het Kröller-Müller is een van de grootste van Europa. Met CJP scoor je € 5,70 korting op een ticket en betaal je nog maar € 13,95.

4. Catharijneconvent

Oké, je gaat niet per se naar het Catharijneconvent voor de tuin. Maar de kloostertuin waar je doorheen loopt richting de entree is wel heel erg charmant. Ideaal om nog eens na te denken over middeleeuwse allegorieën of gewoon om je Insta-feed te checken na een museumbezoekje. In de zomer zit je hier als klassieke muziekliefhebber geramd met de zomerconcerten Catharijn Classique. Met CJP scoor je 50% korting en betaal je nog maar € 7,- voor de entree.

5. Singer Laren

Met hooikoorts is de tuin van Singer Laren misschien niet zo leuk. De tuin van het museum in Laren staat nu namelijk volop in bloei. Maar met een dosis medicijnen of een astronautenpak kunnen ook hooikoortspatienten gebruiken van alle lentepracht en praal. In de beeldentuin van Singer Laren laten ze het groen alle kanten op groeien en bloeien en loop je soms ineens tegen een prachtig beeld aan. Met CJP scoor je € 5,- korting op de entree en betaal je nog maar een tientje.

6. Huis Marseille

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Huis Marseille heeft een knusse binnentuin waar je even niet het geluid van klepperende rolkoffers hoort. Niet een tuin om ellenlange wandelingen in te maken; wel ideaal om even door een fotoboek te bladeren als welkome pauze. Met CJP scoor je 50% korting bij Huis Marseille en betaal je nog maar € 4,50 voor een kaartje.

7. Rijksmuseum

Voor als je even moet uitpuffen van de drukte bij De Nachtwacht. De tuin van het Rijksmuseum staat vol tulpen, heggetjes en comfortabele bankjes. In de zomer is er ieder jaar een nieuwe buitenexpo, met dit seizoen het werk van Louise Bourgeois. Verwacht grote aluminium spinnen en hangende stoelen: Bourgeois put rechtstreeks uit haar jeugd voor haar werk. Met CJP scoor je 50% korting op het Rijksmuseum en betaal je nog maar € 9,50 voor een kaartje.

® Copijn

Met CJP scoor je korting bij nog veel meer musea en museumtuinen: check hier waar allemaal.

Tik jij de 30 voorlopig niet aan en heb je nog geen CJP-pas? Je scoort er nu al eentje voor € 17,50 per jaar!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.