Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Als je niet je hele leven een sexy vampier wilt zijn
19 MRT 2019 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Film

Als je niet je hele leven een sexy vampier wilt zijn

Van sexy vampier Edward Cullen in Twilight naar sci-fi crimineel in High Life: Robert Pattinson steelt ineens de show in serieuze rollen. Hij is zeker niet de enige acteur die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden.

Je kunt je hele leven de administratie doen bij een accountantskantoor, maar je net zo goed omscholen tot circusacrobaat. Precies: alles is mogelijk. Deze acht acteurs en actrices gooiden het roer volledig om:

1. Bryan Cranston

Malcolm in the Middle gaf ons ‘the circle game’ en Bryan Cranston. Cranston speelde zes jaar lang vader Hal in de Amerikaanse sitcom: een liefdevolle Amerikaanse vader met kinderlijke trekjes die zijn handen vol heeft aan een gezin met vijf zoons. Cranston deed daarnaast genoeg serieuze rollen, maar het grote publiek kende hem vooral van Malcolm in the Middle. Tot Breaking Bad. Als Walter White groeide hij uit tot een icoon in een van de beste series ooit (al is niet iedereen het daar mee eens…).

2. Robert Pattinson

Een tienerimago van je afschudden is misschien wel een van de lastigste dingen in Hollywood. Robert Pattinson lukte het. Oké: wij denken nog steeds aan een sexy vampier als we zijn naam ergens zien, maar inmiddels wordt Pattinson serieus genomen door rollen in films als Life en The Childhood of a Leader. Momenteel schittert hij als de veroordeelde crimineel Monte in sci-fi film High Life.

3. Alexis Bledel

Als je zeven seizoenen lang in dezelfde serie speelt, dan vraag je ook wel een beetje om typecasting. Alexis Bledel hield het 153 afleveringen uit als Rory Gilmore in de dramaserie Gilmore Girls. Daar waren lastige liefdesrelaties en familieperikelen haar grootste zorg; in The Handmaids Tale is dat een totalitair regime van verkrachtende mannen. Yep, nogal wat anders. Maar Bledel steelt de show als verzetsheld Emily met haar fel priemende ogen.

4. Melissa McCarthy

In 2016 stond ze nog tweede op de lijst van best betaalde actrices in Hollywood. Dat geld verdiende Melissa McCarthy vooral met comedyfilms als Spy, Ghostbusters en The Happytime Murderers. Wat dat betreft is 2019 nu al een keerpunt voor haar: in de biografische film Can You Ever Forgive Me kruipt McCarthy in de rol van de frauderende schrijver Lee Israel. Ze sleepte er gelijk een Oscar-nominatie voor beste actrice mee in de wacht.

5. Steve Carell

Daar is ‘ie dan, the best boss in the world. Zo noemde Steve Carell zichzelf als manager Michael Scott in The Office, misschien wel de grootste en meest hilarische cultserie ooit. Check maar eens hoeveel The Office-gifjes je dagelijks nog ziet langskomen. Maar een verandering is ingezet: in 2015 was Carell al op dreef in The Big Short (over de kredietcrisis) en dit jaar is hij niet uit de bioscoop te slaan met rollen in Vice en het drama Welcome to Marwen.

6. Emma Stone

Wij houden van Emma Stone. Of we haar nu zien in Superbad of The Favourite, het is altijd goed. In de begindagen van haar carrière deed Stone veel comedy- of dramatitels (Zombieland, Easy A): toen al had ze alles in huis. De afgelopen jaren kwamen daar dragende rollen bij in films als La La Land, Birdman en The Favourite. Vergeet haar ook zeker niet te checken in de serie Maniac, waarin ze borderline-patiënt Annie Landsberg portretteert.

Haast je naar de bioscoop, want daar zie je nu Robert Pattinson in High Life, Melissa McCarthy in Can You Ever Forgive Me en Steve Carell in Vice. Natuurlijk met CJP-korting: check hier bij welke filmtheaters je allemaal korting krijgt.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.