Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dit zijn de slechtste superhelden aller tijden
07 JAN 2019 • Door Rick van Veluw • Beeld: Sharkbpy & Lavagirl • Meer blogs over Film Theater

Dit zijn de slechtste superhelden aller tijden

Ja, ook in de superheldenwereld zijn er sukkeltjes. Want wie neemt je serieus als je met eekhoorns kunt praten of bent opgevoed door haaien? Dit zijn de slechtste superhelden aller tijden. 

Superhelden, we worden er mee doodgegooid. Marvel knalt er iedere maand wel weer een big budget blockbuster uit waarin wéér de wereld gered moet worden. Hoewel er heel wat toffe heroes rondlopen, zijn er ook een paar die het daglicht echt niet hadden mogen zien. Dames en heren, wij presenteren u: de slechtste superhelden ooit.

1. Squirrel Girl

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is… Squirrel Girl! En ze kan praten met eekhoorns! Wauw! Dit lijkt op het eerste gezicht een hele matige superpower, maar Doreen Green heeft er in de Marvel-strips toch veel profijt van haar goede band met deze knaagdieren. Zeg één kwaad woord over Doreen en ze stuurt een horde wilde eekhoorns op je af. Beetje vreemd, maar wel effectief.

2. Ant-Man

Over het eekhoornmeisje is – zeer begrijpelijk – nooit een film gemaakt. Wij vragen ons af waarom Ant-Man wél zijn eigen blockbuster kreeg. Met een vingerknip krimpen tot de grootte van een mier, wat heb je daar nu aan? Dan veranderen wij liever in Bigfoot-Man ofzo.

3. Captain Britain

Never change a winning superhero, dachten de makers achter Captain Britain waarschijnlijk. Want ja, Captain America deed het als übernationalistische superheld hartstikke goed in de States. Dus waarom dan geen exacte kopie voor Brexitopia? Nou, misschien omdat het een luie, belachelijke kopie is? Dit is een gevaarlijk hellend vlak: straks zit je met Captain Luxemburg.

OMG, het is Captain Britain!

4. Green Lantern

Ryan Reynolds heeft twee Hollywood-superpowers: hij kan scoren én floppen als superheld. De grofgebekte Blackpool vindt iedereen hilarisch, maar in 2011 werd hij kapotgemaakt als Green Lantern. Dat vond namelijk iedereen een waardeloze film: zowel het publiek als critici. En Reynolds doet nog wel zo zijn best als hij van een buitenaards wezen een magische ring cadeau krijgt (die hem natuurlijk superheldenkracht geeft).

5. Catwoman

Nu we het toch over flops hebben: arme Halle Berry. Catwoman is misschien wel de belachelijkste superheldenfilm aller tijden. Er zitten zoveel slechte actiescènes in de film dat het eerder een komedie dan een superheldenfilm lijkt. Dit lachwekkende basketbalpotje uit Catwoman dragen we dan ook voor altijd in ons hart.

6. Mr. Proper

Nooit te zien geweest in een film of stripboek, maar toch maakte hij een onverwoestbare indruk op televisie. Mr. Proper wordt als baby met helwitte wenkbrauwen gevonden voor de deur van een kinderloos echtpaar. Dan al poetst hij alles wat los en vast zit. Het wordt zijn levensdoel om alles wat vies is, weer proper te krijgen. Nobel doel, alleen die wenkbrauwen blijven een beetje vreemd.

7. Sharkboy & Lavagirl

Ja, er is ooit een film gemaakt met bovenstaande titel. En Taylor Lautner speelde daarin Sharkboy. Klinkt als de droom van iedereen die houdt van heerlijk slechte films en dat is het ook. Sharkboy is een jongetje dat is opgevoed door witte haaien die continu adviezen voorlezen van een Pickwick-zakje. Lavagirl is een meisje met fluorescerend paars haar en een pak van gesmolten lava. We love it!

Wil jij een superheld bewonderen die er wel iets van bakt? Met CJP krijg je korting op verschillende filmhuizen.

Ben je ergens tussen de 18 en de 30 en heb je nog geen pas? Je scoort er nu al eentje voor € 17,50 per jaar!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.