Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
9 kunstwerken die je ook in je mond kunt stoppen
04 JAN 2019 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Expo

9 kunstwerken die je ook in je mond kunt stoppen

Waarom alleen kijken naar kunst als je het ook kunt proeven? Deze negen kunstenaars dachten precies hetzelfde en maakten de mooiste (en smakelijkste) kunst met eten.

Eten speelt een belangrijke rol in onze maatschappij. Er bestaan miljoenen foodblogs, elke week is er weer een andere foodtrend (volgens mij raken we deze week geen gluten meer aan) en je kan geen vijf minuten tv kijken zonder een reclame over eten te spotten. Logisch dat deze invloed zich ook begint te verspreiden naar kunst. Zoals bij Feast for the Eyes, een expo in FOAM gewijd aan de belangrijkste figuren en bewegingen in de voedselindustrie. Of bij de voedselkunstenaars die wij hieronder noemen. Want ook zij kunnen er wat van.

Carl Warner

Carl Warner noemt wat hij maakt foodscapes: landschappen gemaakt van voedsel. Zijn eerste ingeving voor dit idee kreeg Warner toen hij in 1998 een champignon oppakte en het vond lijken op een ‘boom uit een alienwereld’. Vervolgens creëerde hij met wat bonen en rijst zijn eerste foodscape. Dit idee is inmiddels uitgegroeid tot foodscapes met pizza, broccoli, zuurstokken en nog veel meer appetijtelijke ingrediënten.

Jan Campbell

Kleine Keltische kunstwerkjes maken van avocadopitten, hoe mooi kan dat nou zijn? Nou, heel erg mooi. Jan Campbell kwam op het idee toen ze een avocadopit in haar jas had laten zitten en deze per ongeluk door haar sleutel was bekrast. Ze was zo onder de indruk van het effect, dat ze zich erdoor liet inspireren. Je moet het maar bedenken!

Dan Cretu

Van een eetbaar pistool tot een salami cassettetape: Dan Cretu weet de meest uiteenlopende creaties te bedenken. De een wat smakelijker dan de ander, maar allemaal even bijzonder. Dit is best een prestatie, omdat hij dit zonder digitale bewerking doet én binnen vier uur, zodat zijn kunstwerk vers blijft.

Jason Mecier

Wij hadden nooit gedacht dat bacon er zo mooi uit kon zien of dat olijven en augurken mooi bij elkaar zouden kleuren. Dat is klaarblijkelijk het verschil tussen Jason Mecier en ons, want hij kan ongeveer met elk ingrediënt een portret maken.

Daphne Tan

Move over Starbucks, want bij Daphne Tan krijgt ‘bakkie doen?’ ineens een veel diepere lading. Ze weet van koffieschuim de meest bijzondere en 3D-kunstwerken te maken. Deze rijzende octopus is onze favoriet.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 

Een bericht gedeeld door Daphne Tan (@periperipeng) op

Christopher Boffoli

Mensen die verdrinken in een kommetje cornflakes, tenten van ijshoorntjes en een ijsbaan van crème brûlée. Chirstopher Boffoli ziet veel meer in eten dan wij: door miniatuurmensen te combineren met etenswaren geeft hij deze een totaal andere betekenis.

Jim Victor & Marie Pelton

Waar bij de vorige artiesten mijn maag als een malle begon te rammelen is mijn honger met deze sculpturen gelijk weer gestild, want smakelijk zijn ze niet echt. Wel vet. Letterlijk dan: ze zijn gemaakt van boter, melk en chocolade.

Dinara Kasko

Wat doe je als je van bakken houdt en afgestudeerd bent in Architectuur en Design? Dan maak je architectonische taarten. Dinara Kasko weet als de beste haar twee passies te combineren. Zeg nou eerlijk: die taarten zijn toch haast te mooi om op te eten?

Maggie Austin

Aan deze bakkunsten kan zelfs Maroeska van Heel Holland Bakt niet tippen. De bloemen zijn haast niet van echt te onderscheiden. Tot je eraan sabbelt dan: Maggie maakt ze van suiker en eetbaar papier. Wil jij volgend jaar ook graag bij André in de tent staan? Maggie geeft workshops, dus pak je kans.

Nog steeds hongerig? Haal tickets voor Feast for the EyesDeze expositie in FOAM draait volledig om eten in de breedste zin van het woord: van simpele hotdogs tot de opkomst van voedselfotografie op Instagram. Nu te zien met € 4,- CJP-korting.

 Ben je ergens tussen de 18 en de 30 en heb je nog geen pas? Je scoort er nu al eentje voor € 13,50 per jaar!

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.