Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Wie zijn de alleskunners van 2018?
03 DEC 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Donald Glover • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo

Wie zijn de alleskunners van 2018?

Ja hoor: naast geweldige films maakt David Lynch blijkbaar ook nog prachtige kunst. Er zijn van die mensen die werkelijk alles kunnen. Deze zes creatievelingen zijn de Da Vinci’s van 2018.

Prachtig concept: de uomo universale, de universele mens. Iemand die zich op alle gebieden ontwikkelt en overal talent voor heeft. Leonardo Da Vinci wordt vaak gezien als zo’n uomo universale: hij blonk uit in schilderen, beeldhouwen en schrijven, maar ook in componeren, bouwen en ontwerpen. Flash forward naar 2018, want wij hebben ook van die universele toppers. Neem David Lynch, de legendarische regisseur die ook schildert en sinds deze week zijn eigen expo in het Bonnefantenmuseum heeft. Maar er zijn meer: deze 6 toppers haalden altijd negens voor wiskunde én renden je voorbij tijdens gym.

Donald Glover (zanger, rapper, acteur, comedian)

Soms vragen wij ons in vertwijfeling af: ‘wat kan deze man niet?’ Hij scoorde als Childish Gambino twee dikke vette hits met This Is America & Feels Like Summer, speelde Lando Calrissian in Solo: A Star Wars Story en kreeg de rol van Simba voor de remake van The Lion King. Hoe was jouw jaar?

Lady Gaga (zangeres, actrice, modeontwerpster)

Nooit gedacht dat we Lady Gaga ooit anders zouden zien als Lady Gaga. Dit jaar was ze Ally en dat zal nog wel even zo blijven. In A Star Is Born toonde Gaga een sterk staaltje te kunnen acteren in een big ass Hollywood-film. Dat natuurlijk naast haar skills als songwriter en popster.

Pharrell Williams (zanger, rapper, producer, modeontwerper, ondernemer)

Waarschijnlijk is Pharrell Williams geboren als duizendpoot. Het begon allemaal bij N.E.R.D. met rappen, zingen en produceren (ook gelijk al van alles), maar inmiddels is hij ook modeontwerper en ondernemer. Dit jaar toerde hij uitgebreid met N.E.R.D. en vervulde hij de rol van verteller in de animatiefilm The Grinch.

Andrew Savage (zanger, songwriter, illustrator)

Andrew Savage is geen wereldster, maar dat maakt hem niet minder getalenteerd. Wij zijn al jaren fan van zijn band Parquet Courts met hun eigenwijze postpunk. De liefde werd alleen maar groter toen ze dit jaar het übercatchy Wide Awake uitbrachten. Niet in de laatste plaats om het artwork dat Savage zelf illustreerde.

Cate Blanchett (actrice, theaterregisseur, ondernemer)

Televisie, film of het theater: Cate Blanchett schittert overal. Dit jaar was ze te zien in Ocean’s 8 en The House With a Clock In Its Walls, maar eerder verdiende ze haar sporen al in het theater. Na diverse rollen bij de Sydney Theatre Company werd ze er in 2008 artistiek directeur en regisseerde ze verschillende voorstellingen.

Jeff Goldblum (acteur, jazzpianist)

Iedereen weet dat Jeff Goldblum naast acteur een enorme charmeur is, maar laten we die kwaliteit even achterwege laten. Weinig mensen weten namelijk dat Goldblums grote liefde eigenlijk de piano is. De beste man is een begenadigd jazzpianist en werkt momenteel zelfs aan zijn debuutalbum.

De expo Someone is in my house van alleskunner David Lynch zie je nu in het Bonnefantenmuseum met € 2,50 CJP-korting. 

Ben je ergens tussen de 18 en de 30 en heb je nog geen pas? Je scoort er nu al eentje voor € 13,50 per jaar!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.