Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Wat te doen vandaag: december
01 DEC 2018 • Door Amy van Lammeren • Meer blogs over Film Muziek Festival Theater Expo

Wat te doen vandaag: december

De laatste maand van het jaar is aangebroken. We gaan er weer een feestje van maken! Naast Sinterklaas vieren en je volproppen tijdens het kerstdiner zijn er nog veel meer leuke evenementen, zoals DIP FEST en Judeska in de TBS-kliniek.

Film

Vanaf 13 december: Shoplifters
Wat is er nou beter voor de familieband dan gezellig samen spullen jatten? Als Osama met zijn zoon op weg is naar huis na hun zoveelste winkeldiefstal, komen ze een meisje tegen in de kou. Het meisje is van huis weggelopen. Bij Osama thuis wordt ze met veel liefde ontvangen. Als het meisje wordt gezocht, wordt de familieband flink op de proef gesteld.

Vanaf 13 december: The Extraordinary Journey of the Fakir
Dat IKEA-meubels top zijn, weten we natuurlijk allang. Maar dat je dankzij een IKEA-kast een onvergetelijk avontuur kan beleven is nieuw. Ajatashatru Lavash Patel laat zijn vertrouwde buurtje in Mumbai voor wat het is en gaat naar Parijs. Daar ontmoet hij een wel héél leuk meisje in de IKEA, maar hij werkt zich vervolgens flink in de nesten. 

Vanaf 19 december: Mary Poppins Returns
She’s back! Na een tragische gebeurtenis bij de familie Banks schiet de geliefde Mary Poppins te hulp. Bepakt en bezakt keert ze terug om weer plezier in het leven van de Banksjes te brengen. De ultieme decemberfilm, want wat is kerst zonder een beetje magie?

Vanaf 20 december: Wildlife
Wanneer vader Jerry (Jake Gyllenhaal) zijn baan verliest, laat hij zijn vrouw en kind achter en sluit hij zich aan bij de brandweer die een grote bosbrand bij de Canadese grens bestrijden. Zoon Joe moet de rol van man in huis op zich nemen. Terwijl moeder Jeanette de bloemetjes buiten zet en een affaire begint met een oudere man.  

Festival

15 december: Nacht van het Conflict
Geen techno en verboden middelen tijdens dit festival, maar verhalen over conflicten en veiligheid tijdens de Nacht van het Conflict. Onder andere hoge functionarissen, diplomaten, filosofen, soldaten en mensen uit conflictlanden komen hun verhaal vertellen. Wil je nog meer weten? Ga dan speeddaten of drink een borrel met de sprekers. Verder is er kunst en theater van onder andere Het Nationale Theater. Het ideale festival voor als je de volgende dag niet brak wakker wil worden of gewoon als je geïnteresseerd bent in diplomatie and such.
Theater aan het Spui, Den Haag // CJP'ers betalen € 12,50 // Meer info

21 december: DIP FEST
Tijdens de kortste dag van het jaar kun je wel wat plezier gebruiken. Gelukkig is daar het festival DIP FEST als licht in de winterse duisternis. Wat kun je allemaal meemaken tijdens DIP FESTt? Je kunt beter vragen: wat niet? Muziek, films, comedy, kunst, performances, literatuur, installaties en lekker eten: het is er allemaal. Een van de kunstinstallaties is Physical Mind door de kunstenaar Teun Vonk. Ga liggen tussen de opblaasbare objecten en voel de stress verdwijnen. Of lach de spanning weg tijdens de optredens van stand-up comedians Janneke de Bijl en Bugra Gedik. 
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 korting met CJP // Meer info

Theater

5 december: Judeska in de TBS-kliniek
Judeska is nog pittiger dan de spicy chicken van FC Kip. Ze heeft weer flink wat commotie veroorzaakt en FC Kip wordt ingeruild voor de TBS-kliniek. Creatieve therapieën, groepsgesprekken en agressietraining moeten ervoor zorgen dat ze haar leven weer op de rit krijgt. Maar of het ook gaat werken?
DeLaMar Theater, Amsterdam // € 29,50 met CJP // Meer info

T/m 31 december: De (Orde) Chaos van 2018
Je wordt ieder jaar weer overspoeld met perfecte Instagramposts en het meest sensationele nieuws. Hoe weet je wat waar is? In De (Orde) Chaos van 2018 gaat theatermaker Greg Nottrot op zoek naar wat waar is. En dat is een flinke klus in een wereld vol fake news.
Verschillende theaters // CJP'ers krijgen tot € 5,- korting // Meer info

Expo

T/m 20 januari: 80 jaar oorlog – de geboorte van Nederland
Op de middelbare school heb je o.a. over de Tachtigjarige oorlog moeten leren, maar grote kans dat je het nu allemaal alweer bent vergeten. Goede reden om een bezoekje te brengen aan onze hoofdstad waar in het Rijksmuseum de tentoonstelling 80 jaar oorlog – de geboorte van Nederland te zien is. Een lesje geschiedenis, maar dan in het museum.
Rijksmuseum, Amsterdam // 50% korting met CJP // Meer info 

Geschiedenisles in het Rijksmuseum

Muziek

7 december: Blaudzun
Waarom zou je één album uitbrengen als het ook gewoon in drievoud kan. Na Jupiter I en II maakt UP het drieluik van Blaudzun compleet. Waar zijn eerdere platen wat duister waren, is UP all about positivity in de donkere tijden. Begin je weekend vol levenslust na het optreden van Blaudzun.
Neushoorn, Leeuwarden // 25% korting met CJP // Meer info

29 december: Sven Hammond
Op de valreep van 2018 brengt Sven Hammond een bezoekje aan ons kikkerlandje. Na steden in Duitsland, Spanje en Italië is nu Zwolle aan de beurt. De mannen gooien rock, soul en blues in de mix. Voor het laatste album Rapture keren ze terug naar hun roots. Dat betekent een album vol rauwe rock. Een lekker knallende afsluiter van het jaar.
Neushoorn, Leeuwarden // CJP'ers krijgen 25% korting // Meer info

Ben je ergens tussen de 18 en de 30 en heb je nog geen pas? Je scoort er nu al eentje voor € 13,50 per jaar!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.