Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Festivallen in de winter is het nieuwe festivallen in de zomer
13 DEC 2018 • Door Zoë Heijke • Meer blogs over Festival

Festivallen in de winter is het nieuwe festivallen in de zomer

Dat festivals alleen leuk zijn in de zomer is gelul. Een feestje vieren in de winter is namelijk ook heel leuk en daar hebben we zes supergoede redenen voor. 

1. Op winterfestivals kun je lekker zwelgen in je eigen ongeluk

De dagen worden korter en kouder en een winterdip ligt op de loer. Je kan daar natuurlijk heel hard tegen vechten met zonnebankbezoekjes en kerstverlichting, maar je kunt er ook voor kiezen om de melancholie en misère te omarmen tijdens DIP FEST. Op 21 december, de kortste dag van het jaar, komen onder andere Lucky Fonz III, de makers van Joardy Film, Stippenlift, Janneke de Bijl en Teun Vonk samen om te zwelgen in de Melkweg. Houd onze website en Facebook in de gaten, want 19 december komen we met een lekkere korting tijdens CJP Weekly.

2. Op winterfestivals is je bier is nooit lauw

Een voordeel van de winter is dat je bier nooit lauw is. Maar we moeten eerlijk toegeven: een warm drankje ligt in de winter eigenlijk veel lekkerder in je hand. Gelukkig bestaat er glühwein, wodka, whiskey, rum of thee. Dat houdt je heerlijk warm tijdens een bezoekje aan bijvoorbeeld het ijskoude Nederlands IJsbeelden Festival. Benieuwd hoe je een ijsbeeld maakt? Tommie zocht het voor je uit.

3. Winterfestivals zijn lekker knus en gemütlich

Lekker lang tafelen naast de open haard, met vrienden en rode wijn. Ja, dat zijn heerlijke avonden bij de WinterParade. Een voordeel: je hoeft niet zelf te koken. Nog een voordeel: je verveelt je geen seconde tijdens het diner. Theater, dans en muziek passeren de revue, terwijl jij geniet van een lekkere maaltijd. En als toetje dans je op tafel tijdens de silent disco.

4. Op winterfestivals is nergens aangekoekt zweet te bekennen 

En dus ook geen natte, naakte bovenlijven die tegen je aan schuren. Integendeel, de dikke truien, mutsen en handschoenen mogen weer uit de kast voor een wandel- of boottocht langs de lichtgevende kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. 

Parabolic Lightcloud van amigo & amigo

5. Op winterfestivals gaat het feest gaat langer door

Het is langer donker, dus festivals gaan langer door. Zo ook Valhalla Festival, een kleurrijke magische circuswereld waar de beste artiesten je laten dansen tot in de vroege ochtend. Met deze editie een line-up om wild van te worden: onder andere Olivier Heldens, Broederliefde, Lil’ Kleine, De Sluwe Vos & Sandrien, Colin Benders, Benny Rodrigues en Wouter S komen dit festival op stelten zetten. Jij bent er natúúrlijk bij met de welbekende CJP-korting. 

6. Op winterfestivals hoef je niet te zeulen met tentharingen en luchtmatjes

Festivals in de winter zijn fantastisch, omdat je daarna weer heerlijk je eigen bed in kan duiken. Geen gezeik met tentharingen en lekke luchtmatjes, maar een dik matras, zacht kussen en warm deken. Vooral fijn als je wakker wordt met buikspierpijn, na een avondje lachen bij Utrecht International Comedy Festival.

Heb je nog geen CJP-pas? Wij spelen voor kerstman: alleen nu scoor je een pas voor € 13,50 in plaats van € 17,50 per jaar! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.