Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Wat te doen vandaag: november
01 NOV 2018 • Door Amy van Lammeren • Beeld: Lauren Greenfield • Meer blogs over Expo Muziek Film Festival Theater

Wat te doen vandaag: november

Een nieuwe maand is aangebroken en dat betekent weer héél veel nieuwe tips van CJP. Dans in de bioscoop op Queen of swing in de Ziggo Dome op muziek uit de eighties. Duik je liever in een wereld vol glitter & glamour? Check dan de expo van Lauren Greenfield.

 

Film

Nu in de bios: Bohemian Rhapsody
Voor even begeef je je in de wereld van Queen. De film Bohemian Rhapsody vertoont de snelle opkomst van de band en spectaculaire momenten daarna. Zo betekende het wilde leven van zanger Freddie Mercury bijna het einde van de band. 

Vanaf 29 november: Beautiful Boy
Kan je iemand redden die misschien wel helemaal niet gered wil worden? David Sheff (Steve Carell) en zijn Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Als Nic vertelt dat hij drugsverslaafd is, stort David's wereld in. Hij zet alles op alles om zijn zoon te redden. Is het genoeg?

Festival

T/m 4 november: Crossing Border Festival
Alle schrijvers verzamelen! Van over de hele wereld komen er ieder jaar meer dan honderd schrijvers, muzikanten en andere artiesten naar Den Haag. Daar vindt namelijk het enige echte Crossing Border Festival plaats. Je ziet er de oude rotten in het vak, maar ook schrijvers die net om de hoek komen kijken. Zak onderuit in je stoel en laat je meevoeren naar de wereld van je favoriete schrijver. 
Theater aan het Spui, Den Haag // € 10,- CJP-korting op een  Passepartout // Meer info

22 t/m 24 november: Explore the North
Wie zegt dat winters niet geschikt zijn voor festivals, is nog nooit bij Explore the North geweest. Leeuwarden wordt drie dagen lang omgetoverd tot een gigantisch podium voor muzikanten en verhalenvertellers. Wat je dan kunt verwachten? Optredens van Akwasi, Annelie en Pardans. Als je even een momentje wil ontspannen, is er De Relaxerette. Dit kunstwerk van Arjan Kruidhof is een ronddraaiende installatie die je kan aanschouwen vanuit een hangmatje.
Leeuwarden // € 7,50 korting voor CJP’ers // Meer info

Theater

T/m 31 december: Dolf Jansen
Het begint bijna net zo’n traditie te worden als oud & nieuw vieren: de oudejaarsvoorstelling van Dolf Jansen. Heerlijk cabaret om het jaar vrolijk mee af te sluiten. Dit jaar heeft de voorstelling de naam Beeldenstorm gekregen. Waarom? Omdat dit jaar begon met heftige discussies over standbeelden, straatnaambordjes en tunnels die namen dragen van Oudhollandse heren. Waarvan sommige toch iets minder netjes en heldhaftig blijken te zijn dan we dachten. Wat vind jij: verdien jij een standbeeld?
Meerdere theaters in Nederland // Tot 50% korting // Meer info

Van 2 november t/m 16 februari 2019: Victory
Je stapt ’s ochtends in de hondenpoep, ’s middags hoor je dat je bent onstlagen en ’s avonds brandt je hamburger aan. Wat een faalshow. Net als de voorstelling Victory van Cecilia Moisio. De vier performers en een muzikant zijn niet vies van mislukkingen. De mislukkingen worden zelfs steeds groter en mooier gevierd. Want het leven is een feestje, zelfs als het even minder soepel loopt.
Maaspodium, Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info 

Heel veel mislukkingen in Victory (c) Roosmarijn Knijnenburg

Expo

T/m 3 februari: Lauren Greenfield – Generation Wealth
Lauren Greenfield houdt zich al 25 jaar bezig met het thema rijkdom. Bizarre auto’s, gouden kettingen en schoenen net zo duur als een huis. In een wereld gedomineerd door rijke Kardashians is het verlangen om rijk te zijn gigantisch. Je ogen uitkijken in een wereld vol glitter & glamour kan in het Fotomuseum Den Haag. Extra leuk! Met je kaartje kun je ook de film gratis zien. 
Fotomuseum Den Haag // € 7,- met CJP // Meer info

8 november: Maurits & Bibian
Wil je graag naar het Mauritshuis of ben je giga fan van topsporter Bibian Mentel? Dan is een uitje naar het Mauritshuis op 8 november een uitstekend idee. Tijdens de Maurits&- avonden bekijk je de zeventiende-eeuwse kunst van onder andere Rembrandt en Vermeer samen met spraakmakende special guests. Deze editie is Bibian Mentel er om samen met je naar kunst te kijken. En hoe vaak mag je nu door het museum lopen met een heerlijk biertje?
Mauritshuis, Den Haag // € 3,- CJP-korting // Meer info

Kunst en borrels tijdens Maurits&- avonden (c) Fred Ernst 

T/m 10 maart: Chim (David Seyour)
David Seymour - Chim - was een van de belangrijkste fotojournalisten van de 20ste eeuw. Hij legde zowel de Spaanse Burgeroorlog als de glamourwereld van filmsterren vast op camera. In 1948 maakte hij een fotoserie over door de oorlog getraumatiseerde kinderen. Nogal uiteenlopende onderwerpen, maar allemaal zeker het bekijken waard.
Joods Historisch Museum // CJP’ers betalen € 7,50 // Meer info 

Oorlog en glamour in de expo van Chim 

Muziek

5 november: Emancipator Ensemble
Zonder enige moeite mixt Emancipator voor zijn nieuwe album Barulku' hiphop met jazz. Ergens gooit hij ook nog wat klassieke deuntjes erbij. Nu is hij terug in Amsterdam en neemt hij zijn liveband mee. Het wordt een grootst spektakel.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 korting met CJP // Meer info

17 & 18 november: Let’s Dance
Het is weer tijd voor een feestje! We reizen terug in de tijd naar de jaren tachtig. Hul jezelf in lekkere neonkleuren en dans op groovy discoknallers. De host van de avond is Humberto Tan en samen met Edsilia Rombley en Brainpower zorgt hij ervoor dat je niet stil blijft zitten. Schud die heupen los en geniet. Een beetje spierpijn op maandag overleef je wel. 
Ziggo Dome, Amsterdam // Met CJP zaterdag ring 2 voor € 22,80 - zondag dansvloer of ring 1 voor € 27,50 // Meer info

T/m 31 mei: Minimal Music
Je meditatielesje kun je voortaan wel skippen, minimal music is een waardige vervanger. In plaats van heftige drums luister je met minimal music naar gevoeligere tonen. Het hele jaar door kun je je in TivoliVredenburg laten betoveren door dit bijzondere muziekgenre. Voor iedereen die geen flauw idee heeft wat minimal music überhaupt is, heeft CJP een heldere uitleg geschreven.
TivoliVredenburg // 20% CJP-korting op alle minimal music concerten // Meer info

Ben je tussen de 18 en de 30 en heb je nog geen pas? Je scoort er nu al eentje voor € 13,50 per jaar!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.