Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
I can't feel my face: 10 geniale liedjes over drugs
29 NOV 2018 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Muziek

I can't feel my face: 10 geniale liedjes over drugs

Muzikanten zijn niet vies van een snuifje coke, likje MDMA of beker lean. Daarom zingen ze er ook massaal over. Wij presenteren u: de beste liedjes over drugs.

Neem een kijkje in de Top-40 en de drugsreferenties vliegen je om de oren. Of je het nou snuift, dealt of er helemaal klaar mee bent: drugs en muziek kunnen niet zonder elkaar. 

The Weeknd – Can’t Feel My Face

Arme Abel. Hij voelt zijn gezicht helemaal niet meer als hij met zijn liefje is. Is dat omdat hij continu moet lachen of omdat zijn tortelduifje altijd een berg cocaïne meeneemt?

Amy Winehouse – Rehab

Verslaving is geen pretje. Toch wist Amy Winehouse er met Rehab een vrolijk sixties liedje over te maken. Al is de tekst anno 2018 bitterzoet: ik ga lekker niet afkicken, volgens mijn vader gaat het prima met me!

DIIV – Dopamine

Wij hebben nog nooit heroïne gebruikt (en zullen dat ook NOOIT doen), maar snappen dankzij DIIV een beetje hoe het voelt: een claustrofobische, meeslepende rush. Zachary Cole Smith, frontman van DIIV, was lange tijd heroïneverslaafd en zingt in Dopamine wat hij voelde na een shot.

Travis Scott – Antidote

Ramen dichthouden! Want Travis Scott wil niet dat de dikke mist van wiet zijn auto verlaat. In Antidote rapt hij over pillen, de hele dag blowen en feesten op een maandag.

Red Hot Chili Peppers – Under the Bridge

Een van de grootste hits van de Red Hot Chili Peppers gaat over de kutste periode in het leven van frontman Anthony Kiedis. Hij rouwt om gitarist Hillel Slovak, die stierf door een overdosis. Zwervend door LA denk hij terug aan de tijd dat ze vroeger samen een spuit in hun arm zetten, onder de brug.

Rihanna – We Found Love

Ooit nagedacht over die yellow diamonds in the light van Rihanna? Wij dachten altijd dat ze het over sterren aan de hemel had, maar we zijn veel te naïef: RiRi heeft een paar pillen op zak.

Queens of the Stone Age – Feel Good Hit of the Summer

Niets schreeuwt harder ‘DRUGS!!!’ dan deze hit (pun intended) van QOTSA. En dan ook echt letterlijk: ‘Nicotine, valium, vicodin, marijuana, ecstasy and alcohol / C-c-c-c-cocaine.’ Meer lyrics zijn er niet.

N.E.R.D. – Everyone Nose (All The Girls Standing In Line For The Bathroom)

Iedereen weet dat de rij voor het vrouwentoilet altijd véél langer is dan de rij voor het mannentoilet. Maar waarom eigenlijk? N.E.R.D. heeft het antwoord: de dames staan zij aan zij coke te snuiven. Gezellig!

MGMT – Time to Pretend

De muziek van MGMT klinkt altijd wel als een vreemde drugstrip en dan hebben ze het in Time to Pretend dan ook nog eens over heroïne en coke. Maar het ligt iets genuanceerder: het duo neemt het rock-‘n-roll bestaan op de hak. Als zij straks groot succes hebben, wordt het voor hen ook time to pretend.

D’Angelo – Brown Sugar

D’Angelo is nogal gesteld op marihuana. Hij gaat er zó lekker op, dat hij in Brown Sugar een ode brengt aan zijn favoriete drug. Dat doet ‘ie zo overtuigend dat veel mensen denken dat hij eigenlijk over zijn lover zingt.

Verder zijn drugs natuurlijk hartstikke slecht en kun je beter cultuur snuiven. Maar dat wist je natuurlijk al, toch? Wij hebben nu een hele goeie drugsdeal: wees een jaar high op cultuur voor maar € 13,50!

Ben je ergens tussen de 18 en de 30 en heb je nog geen pas? Je scoort er nu al eentje voor € 13,50 per jaar! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.