Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Deze zeven vrouwen hadden de tijd van hun leven in 2018
07 NOV 2018 • Door Donna Kersten • Beeld: Instagram Famke Louise / Billboard / Netflix / PA • Meer blogs over Expo Lifestyle

Deze zeven vrouwen hadden de tijd van hun leven in 2018

De één veroverde de harten van heel Hollywood. De ander brak met haar managers en besloot haar eigen weg te gaan. We blikken terug op 2018: welke vrouwen hebben het fenomenaal gedaan in Bekende Mensenland? 

De nieuwe tentoonstelling 1001 Vrouwen in het Amsterdam Museum zit tsjokvol inspirerende, beruchte en beroemde vrouwen uit de 20ste eeuw. Van Mies Bouwman tot aan Koningin Juliana. Dat zette mij aan het denken: welke vrouwelijke entertainers hebben een mooi jaar achter de rug? Ik blikte terug met een kop thee en vond dat deze zeven vrouwen een geweldig jaar achter de rug hebben.  

Lady Gaga 

Dit moet toch echt wel het jaar van Lady Gaga zijn. Haar glansrijke rol als Ally in A Star is Born leverde haar niet alleen een hele kudde nieuwe fans op, maar ook intens veel respect bij filmcritici uit Hollywood. Er wordt in de wandelgangen zelfs gefluisterd over een Oscar-nominatie. Ze staat met Shallow en I'll Never Love Again bovenaan de hitlijsten en siert de covers van alle belangrijke modebladen. Lady (zoals ze het liefst genoemd wordt) was al een ster, maar nu heeft het hele universum haar in hun hart gesloten. 

Famke Louise 

Vorig jaar wist je misschien nog niet eens wie deze Bad Bitch uit Almere was, maar nu heeft zelfs je oma haar mening over Famke Louise klaar. Hoewel de groep haters groter leek dan de groep fans, lijkt het tij te zijn gekeerd. Steeds meer mensen durven eerlijk over hun liefde voor FL uit te komen. In 2018 was Famke eigenlijk overal: tussen de BN'ers op Expeditie Robinson, aan de zijde van Ronnie Flex en nu met haar eigen documentaire op Videoland. Ze verraste vriend en vijand door haar werkrelatie met Bizzey en JayJay Boske te verbreken en haar eigen weg te gaan. Ik ben heel benieuwd wat 2019 voor haar in petto heeft! 

Meghan Markle  

Als iemand een fantastisch jaar achter de rug heeft, dan is dat ongetwijfeld Meghan Markle. Ze schopte het van koffermeisje bij de Amerikaanse versie van Miljoenenjacht tot prinses. Doe haar dat maar eens na. De Royal Wedding is daarbij het evenement van 2018. Maar liefst 13.1 miljoen mensen zaten aan de buis gekluisterd toen zij het ja-woord gaf aan Prins Harry. Ondergetekende huilend. En als kers op de taart is ze in verwachting. Ik kan niet wachten op de rossige afro babies.

Dua Lipa  

Alles wat Dua aanraakt verandert in goud. Haar debuutalbum Dua Lipa gaat nog steeds ontzettend lekker en is het meest gestreamde album van een vrouwelijke artiest op Spotify (met een slordige 4.22 miljard streams!). Bij de BRIT Awards schreef ze geschiedenis door de eerste vrouw ooit te zijn die vijf awards won. En ik kon geen supermarkt inlopen zonder een hit van de zangeres op de radio te horen. Iedereen wilde dit jaar met haar samenwerken: van Calvin Harris tot aan het luxe automerk Jaguar. Everbody loves Dua. 

Robyn 

Ineens was de Zweedse popprinses terug. Na acht jaar radiostilte bracht Robyn, die je ongetwijfeld kent van Dancing on my Own en With Every Heartbeat, een nieuw album uit genaamd Honey. Vol heerlijke synthetische popnummers en sterke songteksten. De recensenten zijn lyrisch over haar nieuwe verzameling liedjes en er liggen sowieso een paar Grammy's te wachten met haar naam erop. Ik ben in ieder geval blij dat de Queen of heartbreak terug is.  

Robin Wright 

Ze is eindelijk de leading lady in House of Cards. Een feministische zege volgens velen. Zonder Kevin Spacey dus, hij werd uit de serie geschreven na beschuldigingen van seksuele intimidatie. Frank Underwood is dood en nu is het haar beurt om het machtigste land van de wereld te vertegenwoordigen. Dat doet ze als Claire Underwood meedogenloos. En oke toegegeven: ik ga gewoon heel goed op het idee dat een vrouw de baas van Amerika is.  
 
Lees ook: Wij spraken met fans over het nieuwe House of Cards-tijdperk

Naaz 

Naaz heeft de muziekwereld afgelopen jaar op zijn kop gezet. Haar nummer Words viel zo goed in de smaak dat zij als eerste Nederlandse artiest naar New York mocht vliegen voor de Spotifty Sessies. Verder stond ze op het Amerikaanse South By Southwest en is ze inmiddels twee Edisons rijker. De negentienjarige dropte afgelopen jaar ook nog eens haar EP Bits of Naaz. Dit jaar stond ze nog in de Bitterzoet, maar volgend jaar gok ik op een uitverkochte show in AFAS Live. 
 
Lees ook: C. Ontdekt Naaz

Wil je nog meer te weten komen over inspirerende vrouwen? Ga dan naar de tentoonsteling 1001 vrouwen in het Amsterdam Museum.  
 
Ben je ergens tussen de 18 en de 30 en heb je nog geen pas? Je scoort er nu al eentje voor € 13,50 per jaar! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.