Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Bloed, zweet en bitches: Nederlandse klassiekers in een hiphopjasje
22 NOV 2018 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Muziek

Bloed, zweet en bitches: Nederlandse klassiekers in een hiphopjasje

Nieuwste trend in hiphopland: een oer-Hollandse klassieker in een nieuw jasje stoppen. Ronnie deed het met Blofs Omarm, Frenna & Lil Kleine gingen met Onderweg van Abel aan de haal. Deze 10 gouwe ouwes zouden ook niet misstaan als hiphoptrack.

IOS – Uit de Schaduw

‘Stap uit de schaduw / en loop in de zon’ wordt ‘Ik stapte uit de schaduw / en ik pak nu een ton’. Deze melancholische poprockhit van IOS leent zich geweldig voor Lijpe: van op straat hangen naar heel veel euro’s pakken met rap.

Jan Smit – Als de Morgen is Gekomen

Sorry Jan Smit, sorry Volendam, maar Als de Morgen is Gekomen is niet langer een onschuldig liedje over een kater, maar een diss. In Als je Zusje is Gekomen maakt Lil Kleine al zijn haters kapot. Auw.

De Dijk – Als Ze Er Niet Is

Je weet pas wat je hebt als het er niet meer is. De Dijk zingt over een geliefde, maar in de versie van Fresku wordt dit een rauw & eerlijk anthem over zijn writers block: Als Het Er Niet Is. ‘Ik weet nu eigenlijk niet / wat ik zeggen moet / Een man als ik / weet pas wat ‘ie mist / als het er niet is.’

Skik – Op Fietse

De meest glorieuze hoofdrol ooit voor een mondaccordeon hoor je in Skiks klassieker Op Fietse. Een opgewekt niets-aan-de-hand-liedje, maar Josylvio maakt er een brag-‘n-boast anthem van met Op Die Money. ‘Wie doet mij wat? / Wie doet mij wat? / De Range zit vol met stacks / Ik heb niets te klagen.’

Guus Meeuwis – Het Is Een Nacht

Wat is er nou mooier dan Ronnie Flex die zingend de liefde aan je betuigt en je meeneemt naar zijn hotelkamer? Nou, precies. Daarom moet Ronnie van Het Is Een Nacht een slepende autotuneballade maken. ‘Op de vloer / ligt een lege fles Grey Goose’.

Marco Borsato – Rood

Hij is de Nicolas Cage van de Nederlandse popwereld: Marco Borsato. Marco is altijd al larger than life geweest, dus eigenlijk kan niemand aan zijn materiaal komen. Behalve als je het met een goede dosis ironie & humor doet: kolfje naar de hand van Donnie & Joost. ‘Vandaag is rood / de kleur van mijn Vespa.’

De Poema’s – Zij Maakt Het Verschil

Wat worden er in de Nederpop toch veel hartverscheurende odes gebracht aan vrouwen. De Poema’s scoorden met hun gevoelige ode Zij Maakt Het Verschil een dikke nummer 1-hit. Bizzey gaat dat ook vast doen met zijn versie, al gaat Zij Heeft Die Bil heel ergens anders over.

Acda & De Munnik – Het Regent Zonnestralen

Och, de beslommeringen van Herman. We kunnen ze woord voor woord meezingen dankzij Acda & de Munnik. Behalve als Jacin Trill ‘m covert en er Het Regent Clout van maakt. ‘Herman in de zon op het terras / gaat viraal met een Gucci-tas.’

Of je nou van Nederpop of Nederhiphop houdt: met CJP scoor je korting bij diverse poppodia in heel Nederland. Deze week hebben we zelfs speciale deals met shows van Bizzey en Donnie & Joost!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.