Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Wat te doen vandaag: oktober
01 OKT 2018 • Door Amy van Lammeren • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

Wat te doen vandaag: oktober

De dagen worden korter en kouder dus je moet je agenda nóg efficiënter indelen. Hoe? Met een helpende hand van CJP natuurlijk! Deze maand zie je eindelijk A Star Is Born (met Lady Gaga) en All Stars de Musical. Bezoek ook de Dutch Design Week en check de tofste ontwerpen voor de toekomst.

Film

Vanaf 4 oktober: A Star Is Born
Lady Gaga en Bradley Cooper bundelen het krachten in de nieuwe film A Star Is Born. Jackson Maine (Cooper) is een in verval geraakte country-ster. Dan ontdekt hij de talentvolle Ally (Gaga). De twee worden verliefd en Jack probeert Ally beroemd te maken. Met succes! Maar het succes van Ally heeft ook een keerzijde: Jack krijgt er moeite mee dat hij zelf steeds meer in de schaduw komt te staan.

Vanaf 11 oktober: Bad Times at the El Royale 
We reizen terug in de tijd naar de jaren zestig. Een oud hotel op de grens van Californië en Nevada is de ontmoetingsplaats van zeven vreemdelingen. Ze hebben allemaal hun geheimen en zijn op zoek naar verlossing. Ze hebben één nacht de kans om die verlossing te krijgen en hun demonen te vernietigen, maar dan moeten ze wel zien te overleven... 

Festival

12 t/m 21 oktober: Festival Circolo
Het is weer tijd voor het grootste circusfestival van Nederland. Vergeet je vroegere herinneringen aan het circus. Circolo doet het namelijk hélemaal anders, vandaar hun slogan ‘Feels like circus’. Geen muffige, flauwe clowns en saaie kunstjes, maar virtuoze acrobatiek, spectaculair luchtwerk en écht leuke humor.
Leijpark, Tilburg // 20% CJP-korting // Meer info

13 oktober: Geen Daden Maar Woorden Festival
Neem een drankje in je ene hand en je favoriete boek in de ander. Geen Daden Maar Woorden Festival draait om het geschreven, gezongen en gesproken woord. Naast veel toffe literatuur kun je ook luisteren naar de woordkunst van Gerhswin Bonevacia of de muziek van Clean Pete. De dag sluit je natuurlijk af op de afterparty met dj-duo K O S M O S.
Rotterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

Geen Daden Maar Woorden Festival (c) Marco De Swart

Theater

Vanaf 3 oktober: Zoutmus – Kuikens van beton
Ze zijn al drie jaar een groot succes op de Parade, nu werd het dus wel tijd om de theaterzalen in te duiken. In het komisch muziekspektakel Kuikens van beton vliegen de absurdistische scènes je om de oren. Wat je kunt verwachten? Heel veel droogkomische momenten, waaronder een met een ridder zonder bereik. Wat onhandig…
Verschillende theaters // CJP’ers krijgen tot 50% korting // Meer info

10 oktober t/m 1 december: Thuislozen
Zeg eens eerlijk: klaag jij weleens over je hoge huur, oude badkamer en slechte internetverbinding? Stel je eens voor dat je dat allemaal van de een op andere dag kwijtraakt. In de voorstelling Thuislozen zie je gewone mensen rondhangen op een pleintje, zoals een verslaafde dichteres en een overspannen directeur. Het zijn mensen zoals jij en ik, met problemen die we allemaal herkennen. Alleen hebben zij geen dak boven hun hoofd.
Verschillende theaters // CJP-korting kan oplopen tot € 14,- // Meer info

t/m 1 maart 2019: All Stars De Musical
Ze waren een hit op tv en op het witte doek, dus dan kan een theatervoorstelling natuurlijk niet uitblijven. All Stars is een feelgood musical over vriendschap, vrouwen en de onbezorgde uurtjes op het voetbalveld. Wat er ook gebeurt in hun leven: op zondag staan de mannen op het voetbalveld.
Verschillende theaters // Try-outs: 50% korting - reguliere voorstellingen: tot 50% korting // Meer info

Expo

t/m 31 december: Cool Japan
Wanneer de deuren van het Tropenmuseum achter je dichtslaan, waan je je voor even in Japan. Tijdens Cool Japan zie je topstukken uit de wereldberoemde Japan-collectie. Denk aan Pokémon, Hello Kitty en zelfs robots komen om de hoek kijken. En je leert hoe de kunstenaars van nu, trucjes hebben overgenomen van de oude meesters. 
Tropenmuseum, Amsterdam // € 8,- korting met CJP // Meer info

Robots en Hello Kitty (c) Tropenmuseum

11 t/m 14 oktober: BIG ART III
Wie zegt dat kunst en gevangenissen niet samengaan? De voormalig BijlmerBajes staat van 11 t/m 14 oktober geheel in het teken van hele grote kunst, maatje XL. In ruim 5000 vierkante meter zijn meer dan 70 beelden, schilderijen, tekeningen, foto's en installaties te zien. Zelfs de verhoorkamers zijn ingericht met kunst. Dat is nog eens een leuk gevangenisbezoekje. 
BijlmerBajes, Amsterdam // 2e kaartje gratis met CJP // Meer info

Maatje XL kunst in de Bajes (c) Nobuhiro Nakanishi

20 t/m 28 oktober: Dutch Design Week
Het grootste designevenement van Noord-Europa staat weer voor de deur: Dutch Design Week. Op ruim honderd locaties door Eindhoven is werk te zien van meer dan 2600 ontwerpers. En alsof dat nog niet genoeg tijdverdrijf is, kun je ook naar feestjes, lekker netwerken en workshops volgen. Volg bijvoorbeeld de No Waste Workshops waar je jouw mode design leert ontwikkelen.
Eindhoven // € 6,- online CJP-korting met promotiecode: CJP-DDW18 // Meer info

Muziek

16 oktober: History in Concert
Geschiedenisles saai? Wedden dat je daar anders over denkt na History in Concert! Door middel van muziek en gesprekken wordt de Nederlandse geschiedenis belicht. Moeten we je nog verder overtuigen? Je docenten deze avond zijn onder andere Ellen ten Damme, rapper Akwasi van Zwart Licht en Matthijs van Nieuwkerk. Dat belooft veel goeds. 
TivoliVredenburg, Utrecht // € 3,- CJP-korting // Meer info

Geschiedenis in een muzikaal jasje (c) Zwart Licht

31 oktober: Jimothy Lacoste
Een lekkere lading positieve vibes op de laatste dag van oktober. Rapper Jimothy Lacoste laat het noorden van Londen even achter zich om de Melkweg op zijn kop te zetten. Met zijn bijzondere low budget video's en geinige dansmoves heeft hij steeds grotere hordes fans achter zich aan.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 korting voor CJP’ers // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.