Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Verlicht de stress met deze natuurdocumentaires
24 OKT 2018 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Film

Verlicht de stress met deze natuurdocumentaires

Niets is zo kalmerend als een good old natuurdocumentaire. Kijk twee uur lang naar het leven van rode termieten in West-Zambia en je wordt helemaal zen. 

Daarom vind je ons binnenkort in Rotterdam: tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam maken we ons even niet druk over deadlines, maar peinzen we in een pluche bioscoopstoel over het welzijn van bijenkolonies of het leefgebied van de Perzische panter. Voor iedere vorm van stress, paniek of brakheid is er een geschikt natuurdocumentairemedicijn (3x woordwaarde):

Bij tentamenpaniek: Attenborough’s Ant Mountain

De levende legende van de natuurdocumentaire is David Attenborough. Misschien ken je De Man niet, maar waarschijnlijk wel De Stem. Zijn zalvende stemgeluid doet je tentamenpaniek verdwijnen als sneeuw voor de zon. Voor je het weet ben je bovenmatig geïnteresseerd in een mierenhoop. En dan niet zomaar een mierenhoop, maar ‘the largest animal society on earth’. Minuscuul spektakel gegarandeerd!

Bij slapeloosheid: Fish Owl Wanted

Wat is er nou rustgevender dan kijken naar een stel Russen die in een afgelegen gebied op zoek gaan naar een uil? Nou precies: helemaal niks! In Fish Owl Wanted zie je hoe een onderzoeksgroep in de obscure regio van Oessoeriejsk op zoek gaat naar een geheimzinnige visuil. Spanning en sensatie dus, maar je kunt hier ook prima een uiltje knappen.  

Bij een naderende scriptiedeadline: Ranger and Leopard

Van een visuil naar een mythische panter: in Ranger and Leopard leer je de geobsedeerde ranger Halvani kennen. De superzeldzame Perzische panter is gezien in zijn reservaat en dat vindt hij helemaal te gek. Halvani doet er alles aan om de panter vast te leggen op camera. Al gauw maak je je niet meer druk over die laatste paragraaf in je scriptie, maar wanneer die verdomde panter nou eens opduikt.

Bij algehele richtingloosheid in het leven: Tasmania Weird and Wonderful

Net afgestudeerd en geen idee wat je nu met je leven moet? Ga lekker naar Tasmania Weird and Wonderful. Je ziet de gekste dieren voorbijkomen: naast Tasmaanse duivels en vogelbekdieren zagen wij zelfs een egelachtig wezen waarvan we de naam nog steeds niet weten. En ineens beslist je het: ik emigreer naar Tasmanië om een pinguïnopvang te starten.

Bij een stevige herfstdip: Wild

Al dat gedoe met ondoordringbare jungles, donkere diepzeeën en onherbergzame toendra’s… Waarom gaan we niet gewoon lekker naar de Veluwe met z’n allen? Precies: in Wild is onze eigenste Veluwe de hoofdrolspeler. André van Duin neemt je mee op een rustgevende safari – zonder Animal Crackers – langs families vossen, everzwijnen en herten. Je herfstdip wordt verruild voor herfstvreugde en je boekt gelijk een maand Center Parcs in Kootwijk.

Bij een legendarische kater: Wild Cats: Breeding to Extinction

Kattenfilmpjes kun je altijd verdragen, zelfs in het geval van een legendarische kater. Hoewel deze wilde katten niet echt het type zijn dat spinnend op je schoot gaan liggen. Sterker nog: de Schotse wilde kat is het laatste inheemse roofdier van Schotland. Het gaat alleen niet zo goed met het beestje, en dat is gek genoeg de schuld van jouw spinnende huiskat.

Wil jij ook heerlijk tot rust komen in de natuur terwijl je gewoon lekker in de bioscoop zit? Met CJP scoor je op het Wildlife Film Festival Rotterdam voor maar € 6,50 een ticket!  

Ben je tussen de 18 en de 30 en heb je nog geen pas? Je scoort er nu al eentje voor € 13,50 per jaar!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.