Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (40)
04 OKT 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Kikagaku Moyo • Meer blogs over Muziek

New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (40)

Wie promoveert er vandaag naar de Eredivisie? Wie laat je ’s ochtends al huilen? En welke plaat draai je dit weekend bij het kampvuur? CJP neemt je mee door New Music Friday!

Een beetje huilen op de vrijdagochtend: Adrianne Lenker – abysskiss

Je hoeft je niet te schamen. Laat maar lopen. Doen wij ook. Adrianne Lenker weet je altijd te raken, ook op deze soloplaat. Als frontvrouw van Big Thief leverde ze de afgelopen jaren twee prachtplaten af en ook zonder haar band is het heel mooi. Lenkers folksongs zijn altijd persoonlijk en intiem: solo wordt dat cirkeltje nog kleiner en lijkt het alsof ze alleen voor jou zingt. En dan komen songs als symbol en cradle nog net iets harder aan.

Promotie naar de Eredivisie: Molly Burch – First Flower

Het moment is daar. Ze is té goed geworden. Tijd voor promotie dus. Met First Flower wordt Molly Burch officieel tot de Eredivisie toegelaten, waar ze zich mag meten met songwriters als Angel Olsen, Laura Marling en Sharon Van Etten. De Amerikaanse zangeres is op deze tweede plaat nóg meer Molly Burch: luister dan naar die bedwelmende stem, die knisperdroge drums en de voorzichtig dartelende gitaarpartijen. En als je je nog afvroeg waar Burch nou wel en niet voor staat, luister dan naar To The Boys.

Plaat voor bij het kampvuur: Phosphorescent – C’est La Vie

Leuk om je album naar een tegeltjeswijsheid te vernoemen. Zo zorgeloos en optimistisch is Matthew Houck – de man achter Phosphorescent – ook gewoon. Hij zingt aanstekelijk over flirten in een bar (New Birth in New England) of een zalig kerstfeest in Australië (Christmas Down Under) met altijd hetzelfde joie de vivre: hoopvol en soms een beetje melancholisch. ‘I was sitting at a bar in New England / I was thinking about another beer,’ dat zijn zo ongeveer de vraagstukken waar Houck zich mee bezighoudt.

Soundtrack voor bij de sushi: Kikagaku Moyo – Masana Temples

Beetje flauw om dan weer sushi aan te halen bij een Japanse band, maar Kikaguka Moyo is écht de moeite waard. Als je van duizelingwekkende psychrock houdt tenminste. De Japanners gingen in eigen land al lekker, maar het hek was echt van de dam toen ze in de Verenigde Staten toerden. Inmiddels is Kikagaku Moyo in Nederland ook alweer een paar keer langs geweest en wie daarbij was weet waarom het zo’n fijne trip is. Folk, dreampop en psych gaan naadloos in elkaar over in jams die minimaal de zeven minuten aantikken. Goede soundtrack als je aan zo’n sushitrein zit en de lekkerste gerechtjes ziet passeren.

Volg onze Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en nog veel meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.