Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Ik ging (vrijwillig) naar een K3-concert en dit is wat er gebeurde
08 OKT 2018 • Door Donna Kersten • Meer blogs over Muziek Theater

Ik ging (vrijwillig) naar een K3-concert en dit is wat er gebeurde

Je hebt de titel goed gelezen: K3 is mijn ultimate guilty pleasure. Inderdaad, mijn Spotify-algoritme bevat Kabouter Plop Best Hits en Kinderen voor Kinderen DE REMIX, maar ik luister ook Anderson .Paak en Selah Sue. No worries. Naast mijn K3-obsessie leef ik namelijk een heel gewoon bestaan.   

 

Je denkt nu waarschijnlijk: 'Wat is er mis met jou?'. Het zit zo: mijn hart voor de meidengroep vatte opnieuw vlam tijdens het televisieprogramma K3 Zoekt K3. Dat programma is overigens een pijnlijk hoofdstuk uit mijn leven. Ondergetekende nam de zoektocht naar een nieuwe Karen, Kristel en Kathleen/Josje niet serieus. Als ik dat wel had gedaan was ik nu uiteraard de nieuwe Kristel geweest. In plaats daarvan belandde ik bij CJP en dat is misschien beter ook. Nu hoef ik in elk geval niet ieder weekend op te treden in zuurstokroze jurkjes met enorm bukgevaar. 

Ondanks mijn gemiste kans was ik wel hard op zoek naar een excuus om een K3-show bij te wonen. Gelukkig deel ik mijn liefde voor het Vlaamse popgroepje met mijn beste vrienden en kaartjes voor K3's nieuwe tour zijn het perfecte verjaardagscadeau. Whoppa: drie tickets in het mandje en zo wilde het lot dat mijn langverwachte kinderwens eindelijk in vervulling ging. 

Om jou een kijkje te gunnen in het hoofd van iemand met een zwak voor K3 heb ik tijdens deze fantastische show live meegetypt met wat er in mij omging. Welkom in de wereld van een 24-jarige K3-fan.

16:24 M. en ik wachten op V. voor AFAS en ik voel de zenuwen in mijn buik. Nee, niet omdat ik over veertig minuten K3 ga zien. Maar wat als we niet naar binnen mogen? We zijn toch een beetje een gek groepje voor dit muzikale spektakel. 

16:35 Het is gelukt! Eenmaal binnen val ik een paar keer bijna over een kind heen (levert boze blikken op), omdat ik ze met mijn 1.76 meter gewoonweg niet zie. Ik begin me ongemakkelijk te voelen en ik vraag me af of ik niet gewoon op zoek moet naar de bar. M. trekt me echter mee de zaal in om onze plaatsen te vinden.

16:40 'Heerlijk die Fristi-lucht in papa's gezicht,' hoor ik een vader klagen. Hij heeft het overigens beter geregeld dan ik. Zijn buurman komt namelijk met twee halve liters bier per persoon aanzetten.

17:04 Het doek gaat op, K3 loopt het podium op en alle kinderen gaan helemaal fout. Ze weten niet waar ze het moeten zoeken en gillen alsof er geen morgen is. Ineens besef ik mij: dit moet het vroegste concert zijn waar ik ooit bij ben geweest.

17:13 Ik ben totaal niet verrast als er een vlinder het podium opfladdert. Ik krijg nog net mee dat haar naam Viola is en zij de meiden van K3 inschakelt om Vlinderland te komen redden. Terwijl M. een duidelijke mening heeft over de outfit van de Vlinderkoningin (die ook wel echt heel lelijk is) begint mijn aandacht te verslappen. Kunnen ze niet gewoon gaan zingen? 

Dit is dus Viola, mensen | (c) AFAS Live

17:18 Alsof die vlinder al niet erg genoeg is verschijnt er ook nog eens een Karbonkel-achtig figuur op het grote scherm. Het blijkt een mot te zijn met een hoog nachtmerrie-gehalte. Tot overmaat van ramp besluit hij Viola en haar vlinder-friends te bevriezen. Wat kinderen hier en daar zetten het op een huilen. 

17:22 Om Vlinderland te kunnen ontdooien moeten de meiden de mottige mot verslaan. Er is iets met een kaars, vuur en water. Ik heb werkelijk geen idee wat er aan de hand is op het podium. De kinderen lijken het te begrijpen, dus het zal wel goed zijn.

17:25 M. en ik zijn aan het kletsen en een moeder draait met haar ogen. Ze shusht ons. Nou jáá!! Het heeft overigens geholpen, want we durven niets meer te zeggen. Heel stilletjes kijk ik naar een paar liedjes en fluister ik de tekst mee. 

Karbonkel 2.0 | (c) AFAS live

17:41 Disco Oma, mijn favoriet! Ik zing het nummer hard mee, maar een meisje in een wit bontjasje judget mij keihard. Lullig.

17:48 V. stoot me aan. Iedereen om ons heen, op wat enkele vaders na, zijn verdwenen. Dat betekent dat ik eindelijk rechtop kan zitten. K3 zet Oya Lele in en het feest op rij 26 is begonnen! Tot onze verbazing zingen niet alleen wij de longen uit ons lijf, maar blèren de vaders vrolijk mee. Wie had dat gedacht?

17:53 K3 bedenkt een plan om voor eens en altijd van de mot af te komen. Marthe vraagt of we met onze handen een hartje kunnen vormen. Alle handen gaan omhoog (ja, ook de mijne) en een paar seconden later is de mot dood. 'Hebben we iemand vermoord bij een K3-concert?' vraagt M. zich af. Ik heb geen tijd om erover na te denken, want de klanken van 10.000 Luchtballonnen zijn in de verte te horen. Met volle overtuiging dansen en zingen we het nummer mee. 

18:02 Ik gil zo hard ik kan, want het concert is nog steeds niet voorbij. En ja hoor, ze doen Heyah Mama. 'Jij was nog niet eens geboren toen dit nummer uitkwam', roep ik tegen niemand in het bijzonder.

18:19 Het is voorbij en ik ben helemaal leeg. V. koopt een Klaasje-pop. Ik wil ook iets kopen, maar het mag niet van M. Hij wil roken. Oké vooruit dan. Drie kwartier later komt V. heel gelukkig AFAS uitlopen met Klaasje in zijn handen die later op de avond mee gaat stappen. 

Hoe het nu met Klaasje gaat

Wil jij na het lezen van mijn fantastische ervaring ook naar een K3-concert? Dat kan, maar zonder CJP-korting. Je krijgt wel korting bij Maribou State in de Melkweg, dat vind ik ook een hele toffe band. Ben je ergens tussen de 18 en de 30 en heb je nog geen pas? Je scoort er nu al eentje voor € 13,50 per jaar!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.