Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (39)
28 SEP 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Kamila Schneltser • Meer blogs over Muziek

New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (39)

Deze week is ‘ie er eindelijk: het album waar alle strandpaviljoenen al maanden op wachten. Naast de plaat die paardenmeisjes weer hip maakt en een single die je gegarandeerd laat huilen in de club. CJP neemt je mee door New Music Friday!

Het album dat er zeven jaar geleden al had moeten zijn: Lil Wayne – Tha Carter V

Geen grap: dit album werd in 2011 aangekondigd, maar pas vandaag ziet Tha Carter V het licht. Het is het vijfde deel in de Tha Carter-reeks van Lil Wayne. Wat er in die 7 jaar allemaal gebeurde is vrij bizar, maar het ligt vooral aan de jarenlange rechtszaak die Lil Wayne uitvocht met zijn label Cash Money om de plaat te releasen (de plaat dreigde door een bizar toeval ook nog eens in handen te komen van de Amerikaanse overheid). Lang verhaal kort: Tha Carter V is hier en het is een interessante plaat. Aan de ene kant met overduidelijk nieuwe tracks (Don’t Cry), aan de andere kant een razendspannende track met Kendrick Lamar waar in 2014 al stukjes van uitlekten (Mona Lisa).

 

Album waar strandpaviljoenen op gewacht hebben: Roosevelt – Colours

Oké, strandpaviljoenen zullen er ook weer niet zó blij mee zijn. De zomer zit er immers al lang en breed op. Maar dan kunnen ze deze nieuwe van Roosevelt lekker grijsdraaien in de zomer van 2019. Roosevelt is Marius Lauber, een 28-jarige Duitser uit Keulen die dol is op dansbare electropop. Zijn tweede album staat propvol met dat soort vederlichte cocktailjams. Ideaal om lekker hard te draaien in Bloemendaal of Scheveningen. Misschien gaat de zon er wel vanzelf van schijnen.

Album dat paardenmeisjes weer hip maakt: Hater – Siesta

Nee, paardenmeisjes zijn niet hip. Maar als we het artwork van deze nieuwe Hater-plaat zien, willen we een ruiterhelm bestellen op Amazon, inclusief paard. Kijk dan hoe deze ultracoole band poseert bij een stel rossige rossen! Of hoe frontvrouw Caroline Landahl daar als een topmodel op een paard zit. En dan vinden we de muziek ook nog eens te gek: een mix van Real Estate, Deerhunter en TOPS.

Huilen in de club: St. Vincent – Slow Slow Disco

Je hebt Huilend Naar De Club en huilen in de club. Op Slow Disco zong St. Vincent op haar vorig jaar verschenen plaat MASSEDUCTION over een triest dansje in de discotheek en een nare break-up. ‘Slip my hand from your hand / Leave you dancing with a ghost.’ Daarna remixte ze het nummer zelf als Fast Slow Disco en toverde het om in een clubhit, compleet met zweterige clip. Nu gaat het tempo drastisch omlaag. Slow Slow Disco is zo mogelijk nóg verdrietiger dan Slow Disco. Inderdaad, huilen in de club.

De kameleon van de week: Daniel Romano – Empty Husk

Hij maakte een hardcore countryplaat, deed zijn beste Bob Dylan-imitatie en toerde laatst weer met een punkband. Daniel Romano is nergens op vast te pinnen. Hij brengt ieder jaar een nieuwe plaat uit in weer een andere stijl. Voor Empty Husk heeft hij een valse gitaar uit de kast getrokken en volgt hij Fleet Foxes op een pad naar psychedelische folk-madness. Wij vinden het allemaal prachtig.

Volg onze Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en nog veel meer! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.