Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (38)
21 SEP 2018 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Muziek

New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (38)

Welke Française scoort vandaag met haar nieuwe album? Welke single hadden jij en ik zeker niet zien aankomen? En welke band keert terug naar een veilig en vertrouwd recept? CJP gidst je door New Music Friday.

Album waar we sinds Lowlands zin in hebben: BROCKHAMPTON – iredesence

Och, BROCKHAMPTON op Lowlands. Zo’n show die je wilt herbeleven. De Amerikaanse hiphopboyband liet de Bravo een uur lang golven en kolken. Natuurlijk waren er moshpits, maar ook genoeg emo-momentjes met gitaarsolo’s en R&B-glijers van jewelste. ‘You are now watching the greatest boyband in the world!’ riep frontman Kevin Abstract, en je geloofde hem. iredesence is nog meer bewijs van die stelling, met nieuwe bangers (J’OUVERT) en ballads (TONYA).

Nieuwe plaat van onze favoriete Française: Christine and the Queens – Chris

Nous aimons Christine and the Queens! Misschien moeten we het hier even bij laten qua Frans, maar de lofzang op Héloïse Letissier willen we nog even voortzetten. Als Christine and the Queens is zij naast brie en wijn het beste exportproduct van Frankrijk op dit moment. Haar warmbloedige pop – afwisselend in het Frans en Engels – combineert het beste van funk, disco en de jaren tachtig. De manier waarop Letissier met gender omgaat, is al evenzo interessant. Ze presenteert zichzelf dan weer als Christine, dan weer als Chris, heeft een kledingkast met van alles en nog wat en is op het podium zowel een bad ass rockidool als een sensuele danseres.

Die hadden we niet zien aankomen: Mr. Polska – Bye Bye

Waarom zou je je tot de Nederlandse markt beperken als je in twee talen kunt rappen? Zoiets dacht Mr. Polska waarschijnlijk toen hij Bye Bye schreef. De rapper van Noahs Ark rapt op deze single namelijk voor het eerst volledig in het Pools. En dat klinkt hartstikke goed, al hebben we geen idee waar hij het over heeft.

Terug naar het veilige, vaste recept: Mumford and Sons – Guiding Light

Met een banjo ben je op een gegeven moment he-le-maal klaar. Wij snapten dus ook wel dat Mumford and Sons op hun laatste album meer neigden naar een Coldplay-sound en de banjo in de kast gooiden. Toch wordt de folksound voor deze nieuwe single weer afgestoft. Guiding Light is vintage Mumford and Sons, met het bekende opbouw-opbouw-opbouw-uitbarsting-recept.

Het bewijs dat rappers niet allemaal over hetzelfde rappen: Faberyayo & Abel – Online Shoppen

Money dit, bitches dat. Rennen voor die saaf, gang gang gang, eesketiiit. Hiphop mag dan booming business zijn, het is soms ook best saai als iedereen over hetzelfde rapt. Gelukkig hebben we Faberyayo en Abel nog. Zij brengen met Online Shoppen een hartstochtelijke ode aan, je raadt het al, online shoppen. Faberyayo bestelt een stapel boeken op Amazon terwijl Abel met een Rus onderhandelt over de prijs van een of ander hebbeding. Kijk, dat is iets waar wij als gewone sterveling ook wat van snappen.

Volg onze Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en nog veel meer! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.