Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (37)
14 SEP 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Noname • Meer blogs over Muziek

New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (37)

Welke single geeft je een instant vrijdagmiddaggevoel? Welk album mag je niet laten ondersneeuwen? En waarom reizen we terug naar 1980 en 2010? CJP gidst je door New Music Friday.

De plaat die je niet mag laten ondersneeuwen: Noname – Room 25

Ja, we hebben het tegen jou. Het zou zonde zijn om Noname (weer) links te laten liggen. Haar debuut Telefone deed niet zoveel in Nederland, terwijl het een van de friste hiphopplaten van het jaar was. Fatimah Nyeema Warner stal al in 2013 de show op Chance the Rappers eerste mixtape. Met haar lome delivery en solo liet ze op haar debuut horen het helemaal te zijn. De productie klinkt als een perfecte zondagmiddag: jazzy, dromerig, fluweelzacht. Op Room 25 rapt ze bij vlagen alsof ze in je slaapkamer staat, maar ze schroeft het tempo ook op als er vlugge jazz of gospel om de hoek komt kijken. Luister dit!

 

De single waar je een instant vrijdagmiddaggevoel van krijgt: Jungle – Beat 54 (All Good Now)

Je weet eigenlijk al hoe laat het is als je ‘beat’ in de titel ziet staan. Deze track is een jam. Dikke groove, aanstekelijke fingersnaps en de knisperige vintage warmte van een haardvuur. Alsof er een beetje van die J Dilla-magie over is uitgestrooid. Je glijdt het weekend in!

 

Party like its 2010: Dizzee Rascal – Don’t Gas Me

Ach 2010, die goeie ouwe tijd. Toen alle ‘withs’ van Dizzee Rascal ‘wivs’ waren en Calvin Harris nog gewoon kitscherige disco maakte. Samen scoorden ze met dansvloervuller Dance Wiv Me, maar met Don’t Gas Me heeft Dizzee Rascal bijna tien jaar na dato misschien weer een clubanthem te pakken. Nu alleen niet met de disco van Calvin, maar vunzige UK garage house waar hij met alle lol overheen spit.

 

Party like its 1980: Nieuwegrond – Mag Het Licht Uit

Op het hoogtepunt van Doe Maar speelde gitraist Ernst Jansz altijd in een saai pak als ze ergens op het podium stonden. Alles om te voorkomen dat er weer hordes meisjes flauw zouden vallen. Dat gebeurde in de glorieuze jaren 80 om de haverklap bij shows van de Nederlandse band: mensen werden he-le-maal gek als de mannen alleen al ‘goedenavond’ zeiden. Nieuwegrond zal daar geen last van hebben, ondanks het feit dat de Arnhemse band heel erg doet denken aan Doe Maar. Vooral door de zang van Wilco Hijink, die zelfs op precies dezelfde momenten adem lijkt te halen als Doe Maar-zanger Henny Vrienten.

 

De hit die wij de hele week al draaien: Frenna – Verleden Tijd (feat. Lil Kleine)

Onderweg van Abel is een monument in de Nederlandse popmuziek. Het heeft eigenlijk nog lang geduurd voor iemand er mee aan de haal ging. Frenna en Lil Kleine durven het aan: zij vertimmerden de Nederpopklassieker met hulp van Project Money en zingen nu over ‘wifeys’ in plaats van ‘blauwverlichte treinen’. En, het moet gezegd: smaakvol gedaan. Zelfs een zingende Lil Kleine zorgt voor kippenvel.

Volg onze Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en nog veel meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.