Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Hoe goed zijn dj-ende BN’ers nou echt?
20 SEP 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Rudi Feral (Ruud Feltkamp) • Meer blogs over Muziek

Hoe goed zijn dj-ende BN’ers nou echt?

DJ-en is tegenwoordig de favoriete schnabbel van de gemiddelde BN’er. Maar klinkt dat dan ook goed of scoren ze in discotheken vooral met hun bekende koppie?

Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. Geef een man een hengel en hij heeft eten voor heel zijn leven. Zo is het ook een beetje met BN’ers die dj-en: geef ze een mengpaneel en ze hebben een vaste schnabbel. Maar hoe klinkt dat nou, boerin Bertie achter the wheels of steel? Wij luisterden naar muziek van dj-ende BN’ers en velden een vakkundig oordeel.

Dennis van der Geest

Ken je van: judo. Dennis van der Geest was jarenlang topjudoka en werd ooit zelfs wereldkampioen. Hij stortte zich daarna op televisie en het edele dj-vak.
Zijn muziek: Dennis wil op je feestje best Avicii draaien, maar houdt toch het meeste van house met een vleugje disco en funk.
Is het goed? We hebben weleens slechtere house gehoord. Dennis weet bovendien wat hip is (lekker saxofoontje man!). Toch worden we er niet warm van. Dit is het type muziek dat ze ’s middags in Ushuia in Ibiza draaien.

Bertie Steur

Ken je van: Boer Zoekt Vrouw. Bertie was in seizoen 2014/2015 de eerste lesbische boerin in het programma. Ze deed later nog mee aan Expeditie Robinson en andere programma’s waar ze BN’ers voor nodig hadden.
Haar muziek: Bertie maakt zelf geen muziek, maar draait allerhande househitjes voor je aan elkaar.
Is het goed? Tja. Bertie noemt zichzelf niet voor niets ‘hobby-dj’. Je kunt de € 1.750 die ze per uur kost ook prima aan iets anders uitgeven, zoals 100 CJP-passen.

Arjen Lubach

Ken je van: Zondag met Lubach natuurlijk. En daarvoor van boeken als Magnus, satire als Buro Renkema en slim zijn bij De Slimste Mens.
Zijn muziek: Arjen vormt samen met Sacha Harland dj-duo The Galaxy. Ze doen niet aan schnabbels en brengen hun muziek uit bij Barong Family (label van Yellow Claw). The Galaxy maakt grootse EDM/future bass met epische drops en andere meeslepende zaken.
Is het goed? Je kunt wel horen dat Arjen en Sacha dit serieus nemen. Zo’n EP als Moon & The Stars is strak geproduceerd. Arjen Lubach is waarschijnlijk een van de weinige mensen die een vol veld Mysteryland kan laten lachen én laten ontploffen.

Lieke van Lexmond

Ken je van: Als Charlie uit GTST en daarna allerhande RTL-programma’s als Idols, It Takes 2 of The Big Music Quiz.
Haar muziek: Een mysterie. De laatste keer dat Lieke een club op stelten zette, was ergens in 2006. Naar haar stijl kunnen we dan ook alleen maar gissen.
Is het goed? Dat weten we dus ook niet. Maar de foto’s van haar kortstondige dj-avontuurtje zijn in ieder geval heel leuk. Misschien is 2018 het jaar van haar comeback?

Lieke in actie! (via de Soapclub)

Merijn Murk

Ken je van: vreemdgaan op televisie. Precies, Temptation Island!
Zijn muziek: Je moet natuurlijk profiteren van die Temptation-bekendheid, dus Merijn lanceerde na zijn deelname een discotheekcarrière als DJ Brooklyn. Merijn draait een potpourri van reggaeton, hiphop en pop dat luie mensen ‘urban’ noemen.
Is het goed? Kijk, 16-jarige discogangers in Sneek gaan hier sowieso lekker op. Maar dit soort mixen doet die jongen uit je oude middelbare schoolklas ook nog steeds in het dorp.

StukTV

Ken je van: YouTube, waar Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns helemaal stuk gaan voor jou.
Hun muziek: Ze doen hun naam eer aan, want alles gaat naar de klote in hun muziek. Als Yellow Claw met een hamer werkt, doet StukTV het met een sloopkogel.
Is het goed? Sorry, hier gaan wij heel slecht op. Het is zo lomp en hyperactief dat je hier niet naar kunt luisteren zonder de hormonen van een dozijn 16-jarigen en een traytje Red Bull.

Mocht Arjen Lubach of StukTV nou binnenkort ergens draaien, ben jij er extra voordelig bij: met CJP krijg je korting op poppodia door heel Nederland en verschillende festivals.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.