Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
C. Bezoekt: De Kleine Komedie
21 SEP 2018 • Door Marike Wouters • Beeld: Titia Hahne • Meer blogs over Theater

C. Bezoekt: De Kleine Komedie

Je naam op de gevel van de Kleine Komedie. Die grote, gele letters boven de ingang ter aankondiging van jouw show die avond. Voor veel cabaretiers is het een lang gekoesterde droom om te mogen spelen in de cabarettempel van Nederland.

Het is het heiligste der heiligen onder de cabaretpodia van Nederland. Voor het publiek dé plek om de grote namen uit de kleinkunst en cabaret te aanschouwen. De Kleine Komedie is geliefd. Niet alleen bij publiek, maar ook bij artiesten. Elke grote cabaretier staat tijdens zijn tour wel een paar dagen in het Amsterdamse theater aan de Amstel.

De gele letters op de gevel worden nog met de hand verwisseld. Klassieke allure ten voeten uit. Waar zie je dat tegenwoordig nou nog? Je ziet op sociale media dan ook met regelmaat een fotootje voorbijkomen van een cabaretier die trots de grote letters met zijn of haar naam op de gevel gefotografeerd heeft. Je weet ten slotte nooit of je er volgend jaar weer staat. Het is een letterlijk bewijs dat je het ver geschopt hebt als komiek. Maar goed, die gevel kun je gewoon zien als je er langs loopt, dus wij namen even een kijkje ín het gebouw.

Na een show kun je als publiek bijvoorbeeld naar hartenlust de vrolijkheid voortzetten in de knusse bar. Vanuit hier heb je mooi uitzicht over de Amstel. De artiesten drinken er vaak na afloop zelf ook nog een drankje, wat het theater een ongedwongen sfeer geeft. Cabaretier Peter Heerschop zei ooit: ‘Als het thuis zo fijn was als in De Kleine Komedie, was ik daar ook veel vaker’.

C. Bezoekt lees je samen met nog héél veel andere artikelen in het C. magazine. Nog niet gelezen? Check 'm dan hier online. Klaar met lezen en zin om de deur uit te gaan? Vanaf één dag van te voren krijg je bij De Kleine Komedie 50% CJP-korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.