Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
11x dit wil je deze week niet missen (39)
24 SEP 2018 • Door Amy van Lammeren • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

11x dit wil je deze week niet missen (39)

Word verliefd op robots, bluesmuziek en de modecreaties van Alexander McQueen. Dit zijn de cultuurtips van deze week.  

Film

Vanaf 27 september: McQueen
De documentaire McQueen geeft je een unieke kijk in het leven van modeontwerper Alexander McQueen. Hij maakte de meest prachtige creaties, waar hij veel lof voor kreeg. Maar op persoonlijk vlak ging het McQueen minder voor de wind. Zo leed hij aan een depressie en was hij verslaafd aan drugs. Door onder andere interviews met zijn vrienden en familie en home-video’s maak je kennis met deze bijzondere en gekwelde man.

Vanaf 27 september: A Simple Favor
Vlogger-moeder Stephanie (Anna Kendrick) raakt bevriend met de rijke, mysterieuze Emily (Blake Lively). Als Emily op een dag verdwijnt, zet Stephanie alles op alles om achter de waarheid te komen. Zelfs haar vlogfans worden erbij betrokken.

Festival

28 september: Kaftival
Ga dit weekend uit je dak op de hits van onder andere Famke Louise en Jett Rebel tijdens Kaftival. Als je echt jouw danceskills wil showen, kun je meedoen aan de dancebattle. Even klaar met het dansen, maar wel rusteloze benen? Doe dan mee aan het FIFA-toernooi. Verloren? Cabaretière Soundos droogt je tranen met haar heerlijke, droge humor. 
Kunstlinie Almere Flevoland, Almere // 20% CJP-korting // Meer info

© Kaftival

28 t/m 30 september: Docfest
Fans van documentaires moeten dit weekend afreizen naar Limburg. Daar is Docfest, hét documentaire film festival van Maastricht. Naast natuurlijk veel documentaires en films is er ook Virtual Reality en DocTalks, met onder andere Jan van Opstal (Speak Out!) en Margreet Sweerts (Het Verdrietfestival). In de foodgarden kun je je volvreten en een welverdiende borrel drinken.
Sphinxkwartier, Maastricht // 25% korting met CJP // Meer info

Docu's, virtual reality en heel veel meer © Docfest

29 & 30 september: LINDA.festival
Hierbij ben je uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van LINDA. Cadeautips? € 15,- (toegangsprijs). Wat kun je verwachten? Optredens van onder andere Ali B en levenslessen van Patricia Paay en Olcay Gulsen. Wat neem je mee? In ieder geval geen eten en drinken. Dat koop je daar. Ook leuk: voor vijf euro neem je jouw zelfgemaakte, erotische borduursel mee naar huis. Is weer eens wat anders dan een zakje snoep.
TAETS Art and Event Park, Zaandam // CJP’ers betalen € 15,- // Meer info

Theater

26 september: Habib
Is seks belangrijker dan traditie? En hoe wordt daar nu over gedacht in de Arabische wereld? Door een mix van dialogen, monologen en muziek nemen een Marokkaanse man en Turkse vrouw ons mee naar hun verleden. We kunnen alvast verklappen, ze hebben zich niet altijd zo voorbeeldig gedragen...
Het Nationale Theater // € 3,50 CJP-korting // Meer info

Habib © Govert de Roos

Expo

t/m 2 december: ROBOT LOVE
A whole lot of (robot) loving in de nieuwe expositie ROBOT LOVE. De een vindt robots super tof en handig, de ander vindt ze doodeng. Hoe gaan we leren robots te accepteren? En hoe kunnen wij robots liefhebben? In de expositie ROBOT LOVE kom je héél veel te weten over robots. 
Campina Melkfabriek, Eindhoven // CJP’ers betalen € 7,- // Meer info

ROBOT LOVE

28 september: Vincent op Vrijdag  
Begin je weekend goed in het Van Gogh Museum tijdens Vincent op Vrijdag. Hét moment om door het Van Gogh Museum te zwerven met je vrienden en een biertje, zonder een zwerm toeristen om je heen. Het thema van deze editie is falen. In zijn brieven had Van Gogh het vaak over falen en hoe hij zijn kunst soms belabberd vond. Naast rondleidingen en een silent disco is er deze editie onder meer een eerste hulp bij falen. Wat dat inhoudt zie je vrijdag. 
Van Gogh Museum, Amsterdam // 50% online CJP-korting // Meer info

Biertjes en kunst in het Van Gogh © JD-Photography

Muziek

26 september: Jenny and The Mexicats
Het is feest, want Jenny en de Mexicats bestaan tien jaar! Dat moet natuurlijk goed gevierd worden. Schud de heupen los op rockabilly, jazz en reggae. Een heerlijk zomers Spaans/Mexicaans feestje op deze herfstige woensdag.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

28 september: Chicago Blues Night
Wat hebben bluesartiesten Dede Priest, Khalif Wailin’ Walter, Johnny Mars en Keith Dunn gemeen? Ze staan komende vrijdag allemaal in Neushoorn voor een echte Chicago-Blues avond. Met ieder hun unieke sound ben je van begin tot het eind in de ban van blues. Nog geen zin om naar huis te gaan? Voor de echte feestbeesten is er een afterparty met de Blues Busters.
Neushoorn, Leeuwarden // € 19,25 voor CJP’ers // Meer info

29 september: Oum
Het Bimhuis staat zaterdagavond in het teken van soul met zangeres Oum El Ghaït Benessahraoui. De muziek van Oum is een kleurrijke mengeling van moderne soul, akoestische jazz, bossanova en gnawa (Marokkaanse woestijnblues). De contrabas en trompet staan al paraat. Nu jij nog! 
Bimhuis, Amsterdam // € 6,- korting met CJP // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.