Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
10x dit wil je deze week niet missen (38)
17 SEP 2018 • Door Amy van Lammeren • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

10x dit wil je deze week niet missen (38)

Ontsnap aan alle drukte deze week en duik onder in de bioscoop. We hebben namelijk heel veel films op de agenda staan. Van onhandige spionnen tot de Nederlandse Bridget Jones: ze komen allemaal voorbij.

Film

Vanaf 20 september: Doris
Dag Bridget Jones en hallo Doris! Tjitske Reidinga kruipt in de rol van Doris en dat vinden wij heel leuk. Doris wordt 45, maar ze voelt zich geen feestvarken, eerder een sneu geval. Ze kijkt het liefst elke avond Ik vertrek en Heel Holland Bakt, ze begint een onsamenhangende vorm aan te nemen en o ja, ze wordt ook nog eens verliefd op haar beste vriend. Oeps! 

Vanaf 20 september: The Children Act
Rechter Fiona Maye (Emma Thompson) gaat letterlijk een zaak van leven of dood aan in de film The Children Act. Haar huwelijk staat op springen door de toewijding aan haar werk. Dan komt de ingewikkelde zaak van de 17-jarige Adam voor de rechter. Adam heeft leukemie en moet snel een bloedtransfusie ondergaan om te blijven leven. Dat gaat tegen zijn geloof in als Jehova. Fiona moet besluiten of hij te jong is om daar zelf over te beslissen. Of weegt het recht op vrije wil zwaarder? 

Vanaf 20 september: Johnny English Strikes Again
Hij houdt er héle bijzondere technieken op na als geheim agent. Joost mag weten hoe, maar hij weet zichzelf altijd uit de meest bizarre situaties te redden. Na zijn vorige avontuur heeft Johnny English even uit mogen rusten, maar nu is hij terug. In een wereld die gedomineerd wordt door moderne technologie, is de ouderwetse English de enige die de wereld kan redden. 

Festival

22 september: Nijmeegse Kunstnacht
Het nachtleven van Nijmegen is natuurlijk fantastisch: veel biertjes, goeie kroegen en als kers op de taart een broodje shoarma voordat je naar huis gaat. Maar stel je voor dat je op zondagochtend je een keer niet gigantisch brak voelt. In plaats daarvan ben je super fit en voel je je heel cultureel verantwoord. Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht staan ’s nachts door de hele stad de deuren van culturele hotspots open.
Nijmegen // CJP-Passe Partout voor € 10,- // Meer info

Theater

t/m 24 november: Allemaal Mensen
Mensen, mensen, allemaal mensen. Deze voorstelling gaat over mensen, mensen in hokjes en mensen met labels. In deze moeilijke wereld wil regisseur Marcus Azzini laten zien dat we elkaar hebben en dat dat de redding is. Wat dat betekent? Dat zie je in de voorstelling Allemaal Mensen.
Verschillende locaties // Tot 50% CJP-korting // Meer info

Allemaal Mensen © Krista van der Niet

t/m 27 september: Katinka Polderman – Polderman draagt een steentje bij.
Ze is een oude rot in het vak. Met haar vijftien jaar ervaring is Katinka Polderman niet meer weg te denken uit de cabaretwereld. Nu reist ze het hele land af met haar nieuwe show Polderman draagt een steentje bij. Verwacht weer heerlijk droge humor en bijzonder bedachte liedjes, zoals alleen Katinka dat kan.
Verschillende locaties // Tot € 6,- CJP-korting // Meer info

Expo

Actie < - > Reactie
Kinetische kunst: de kunst waarin licht en beweging centraal staan. Heb je nu alsnog geen idee wat we bedoelen? Ben je wel super nieuwsgierig? Breng dan vanaf zaterdag een bezoekje aan de Kunsthal Rotterdam voor de expositie Actie < - > Reactie. Er zijn meer dan negentig duizelingwekkende kunstwerken te zien rond thema's als geur, vibratie en ritme. Klinkt bijzonder en dat is het ook.
Kunsthal, Rotterdam // 50% CJP-korting // Meer info

© Kunsthal Rotterdam

t/m 14 oktober: Geluidsgolven – Dick Raaijmakers en Sonologie
Liefhebbers van elektronische deuntjes hebben veel te danken aan Dick Raaijmakers. Hij heeft namelijk de éérste elektronische popsong (1957) op zijn naam staan. Je kan hem er helaas niet meer persoonlijk voor bedanken, maar in GEM Den Haag kun je wel het werk van Dick horen en zien. Er is ook tof werk te zien van andere beeldend kunstenaars.
GEM, Den Haag // € 2,- korting // Meer info

© GEM

Muziek

20 september: Jay-Way
In de poptempel van Den Haag treedt donderdag de Nederlandse Kendrick Lamar op: Jay-Way. Zijn muziek is verfrissend, eerlijk en positief. Je verlaat het Paard gegarandeerd met een lach op je snoet en daarna huppel je zo de kroeg in.
Paard, Den Haag // € 2,50 korting met CJP // Meer info

23 september: Three Nations Under One Groove
Niet één, niet twee, maar drie (!) bigbands treden deze zondag op in het Bimhuis. NYJO uit de UK, BuJazzO uit Duitsland en Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) laten hun fijnste klanken horen zodat jij je weekend swingend afsluit.
Bimhuis, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Three Nations Under One Groove © Bimhuis

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.