Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (week 32)
10 AUG 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Amber Arcades • Meer blogs over Muziek

New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (week 32)

Welke liedje doet iedereen in huilen uitbarsten? Welke single blijkt toch geen nieuwe single? En wat is het WTF-moment van deze vrijdag? CJP gidst je door New Music Friday!

Even een traantje wegpinken op de vrijdagochtend: Fresku – Mijn Zoon (ft. Janne Schra)

‘Nee, dat zijn geen tranen, ik heb net tegen de wind in gefietst!’ Je hoeft niet te liegen hoor, wij hebben ook natte wangen door Mijn Zoon van Fresku. De Eindhovense rapper werd onlangs vader van Rayaan, maar bij de bevalling traden verschillende complicaties op. Rayaan moest vechten voor zijn leven. Gelukkig gaat het nu beter met Fresku’s zoontje, maar hij geeft in Mijn Zoon toe: ‘ik ben nog nooit zo bang geweest’. Het is een ongelofelijk intiem inkijkje in Fresku’s privé-leven, een inkijkje dat hij als geen ander weet te vatten in een hartverscheurende track.

De langverwachte nieuwe single die toch een B-kantje blijkt: Vampire Weekend – California English Pt. 2

Het is een beetje als denken dat je de loterij gewonnen hebt. Terwijl je na een dubbelcheck ziet dat die 9 toch een 0 is. Zo voelde het vanochtend toen we California English Pt.2 op Spotify zagen verschijnen. Eindelijk teken van leven na een radiostilte van vijf jaar? Nee, helaas: een B-kantje uit 2010. Zucht.

De voorbode van een geweldige plaat: Amber Arcades – Where Did You Go

Alles wat Annelotte de Graaf aanraakt lijkt in goud te veranderen. Ze scoort met Where Did You Go vier op een rij: tot nu toe zijn alle liedjes van haar nog te verschijnen album raak. Dat geldt dus ook weer voor Where Did You Go, een eigenwijze track met een plagend orgeltje en een dromerig refrein.

Het liedje waar je niet op durft te klikken: Jason Mraz – More Than Friends (feat. Meghan Trainor)

Kijk, de tandarts adviseert je altijd om niet teveel suiker in één keer tot je te nemen. Daarom durven we ook niet op een duet van Jason Mraz en Meghan Trainor te klikken.

Het WTF-moment van de dag: De Staat – Kitty Kitty

Iedereen weet tegenwoordig wel dat De Staat altijd verrassend uit de hoek komt. Je verwacht een rechtse directe, maar krijgt een uppercut. Kitty Kitty is daarin niet anders. Torre Florim strooit met synoniemen voor Donald Trump over een geweldig, groovende baslijn. Intussen stormt daaromheen een orkaan met rondzwervende synths en korte gitaarstoten. Als daarna ook nog eens het publiek van een Trump-rally wordt geloopt, is het hek van de dam. Wat een monster!

Gewoon heel erg mooi: broeder Dieleman – De Groeten

We kunnen altijd wel heel veel woorden vuilmaken aan de nieuwe single van deze of gene, maar je kunt ook gewoon luisteren naar De Groeten van broeder Dieleman en het net als ons stilzwijgend heel erg mooi vinden. ‘Alles is kapot geschreeuwd.’

Deze had niet gehoeven: Cher – Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)

Ver voor T-Pain, Ronnie Flex of Travis Scott was Cher de absolute koningin van de autotune. In 1998 schudde de popwereld op zijn grondvesten door Believe, een kneiter van een hit met precies de juiste dosis autotune. Dat vinden we nog altijd een geweldige track om een huisfeestje mee te doen exploderen, maar deze ABBA-cover had. Echt. Niet. Gehoeven. Wat een draak.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.