Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (week 31)
03 AUG 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Mark Peckmezian • Meer blogs over Muziek

New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (week 31)

Welk album is na een jaar teasen ein-delijk verschenen? En wie maakt vandaag een glorieuze comeback? CJP gidst je door New Music Friday!

De plaat waar we zolang hebben gewacht: Travis Scott – Astroworld

Huilen, smeken, bidden. Het afgelopen jaar hebben we iedere avond een kaarsje gebrand voor Astroworld. Zo lang al aangekondigd, maar tot op heden zag dit album nooit het licht. Tot Travis Scott deze week terloops aankondigde dat de plaat vrijdag zou verschenen. De Amerikaanse rapper had het afgelopen jaar ook wel wat beters te doen: zijn vriendin Kylie Jenner beviel met Stormi van hun eerste kind. Maar goed, dat album mensen! Het is alles waar we zo lang op gewacht hebben: een big budget Amerikaans hiphopalbum met geweldige beats en een gastenlijst waar je koud van wordt. Onder andere Drake, Frank Ocean, The Weeknd, Migos, Tame Impala en John Mayer(!) komen buurten. Helemaal in de geest van zijn geestelijk vader Kanye West dus. Wij luisteren Astroworld deze week, niet storen alsjeblieft.

Beste comeback van het jaar: Robyn – Missing U

Een tijdje van het toneel verdwijnen is altijd tricky. Zitten de mensen nog wel op je te wachten als je pak ‘m beet een paar jaar niets van je laat horen? Nou, als je zulke goede comebacks maakt als Robyn maakt het geen moer uit. De Zweedse popkoningin maakt een glorieuze rentree met Missing U. In Robyns handen verandert strakke electropop altijd in iets magisch en glorieus. Ook als die lyrics helemaal niet zo euforisch zijn als het klinkt, en Robyn zingt over de ‘empty space’ die iets of iemand heeft achtergelaten. Wij hebben jou ook gemist!

Leukste mixtape van de week: Joost & Donnie – M van Marketing

Een show van Donnie & Joost in Koninklijk Theater Carré klinkt als één grote grap en dat is misschien wel waarom het echt gaat gebeuren. De Amsterdamse cultrapper en Friese YouTuber/rapper hebben elkaar helemaal gevonden. M van Marketing is hun gezamenlijke mixtape die ze begin december meenemen naar Carré, naast vlammenwerpers natuurlijk. Joost en Donnie zijn onafhankelijk van elkaar al dolle pret en op M van Marketing is er daarom nóg meer lol te beleven. Wat wil je ook met songtitels als Marijke Helwegen, Frikandelbroodje of Fierljeppen?

De plaat die je lekker hard in de tuin draait dit weekend: Santigold – I Don’t Want: The Gold Fire Sessions

De Hoge Veluwe noemen we inmiddels Hoge Sahara en in Amsterdam groeien er palmen aan de gracht: Nederland heeft officieel een subtropisch zeeklimaat. Wat kun je dan beter in de tuin draaien dan poppy dancehall en reggaeton? Wij bedanken Santigold op onze blote knietjes voor deze mixtape bomvol tropisch plezier. Een lekker low-key plaatje van krap een halfuur met genoeg bas om de buren gek te maken.  

Het nummer dat gelijk indruk maakt: Moses Sumney – Rank & File

Van twee rappers die vechten om de grappigste punchline naar een indrukwekkende protestsong. Rank & File van Moses Sumney knijpt je keel dicht en dwingt je te luisteren. Op zijn debuut Aromanticism klonk Sumney mystiek en verstild, maar Rank & File is opzwepend – al zij het nog wat voorzichtig – en messcherp. Sumney schreef de track in 2014, toen een Amerikaanse rechtbank besloot de agent die de zwarte Michael Brown vermoordde, niet te vervolgen. ‘Now I don't care what I've been told / This police state is much too cold / Cut from crooked cloth and mold / This police state is much too old.’

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.