Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (35)
31 AUG 2018 • Door Marjolijn Verkerk • Beeld: Blood Orange - Negro Swan (2018) • Meer blogs over Muziek

New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (35)

Van Blood Orange en Ozuna tot Death Cab For Cutie en Yumi Zouma. Dit zijn de nieuwe tracks van deze week.

De beste plaat van het jaar is al binnen: Blood Orange - Negro Swan

Soms hoor je een album waardoor je iedereen om je heen wil dwingen 'm ook te luisteren. Negro Swan van Blood Orange is niet alleen de beste plaat van de week: we kronen hem hierbij tot album van het jaar 2018. Dev Hynes maakt krachtige statements over discriminatie en een vuist voor queers op een mix van soulvolle r&b en psychedelische synthpop. Én, zoals bij bijna elk nieuw album dat dit jaar is uitgebracht, komt A$AP Rocky langs. Leuk feitje: op 30 oktober kun je dit muzikale meesterwerk bewonderen in de Melkweg in Amsterdam.

Meest onverwachte comeback deze week: Ozuna ft. Akon- Coméntale

Mr. Lonely is niet zo lonely meer. Akon staat namelijk op het nieuwe album de grootste reggaeton-artiest van dit moment. Waarom we al die tijd niets van Akon hebben gehoord? Hij was druk met Akon Lighting Afrika, een project waarmee hij gezinnen in Afrika voorziet van elektriciteit. Big up! Akon is trouwens niet de enige die op het nieuwe album van Ozuna schittert. Ozuna heeft collabs waar je u tegen zegt: Romeo Santos, J. Balvin, Cardi B en Wisin y Yandel komen onder andere voorbij. Escuchar!

Saaiste plaat van de week: Death Cab For Cutie - Thank You For Today

Even terug naar het jaar 2005. Een jaar waarin we wekelijks naar The OC keken en wegzwijmelden bij Death Cab For Cutie, omdat het de favoriete band van Seth Cohen was. Vooral het nummer I Will Follow You Into The Dark deed het goed. Helaas heeft de band een houdbaarheidsdatum. In 2018 staat Death Cab For Cutie absoluut niet in onze toplijst. Alleen de albumhoes van Thank You For Today straalt al weinig uit. Jammer... 

Het nummer dat je alleen aanklikt voor de reacties: Famke Louise - Ben Je Down ft. Jayh Jawson & Badd Dimes

Zie hier. Verder gaan we er ook niks over zeggen.

Je ochtendnummer voor deze week: Yumi Zouma - In Camera

Soms heb je gewoon dat extra zetje nodig om enigszins vrolijk je bed uit te komen. In Camera is precies dat extra zetje. Yumi Zouma bestaat uit de muzikanten Christie, Sam, Charlie en Josh uit Nieuw Zeeland. De band heeft een bijzondere manier van opnemen: tijdens het recorden zijn ze nooit in dezelfde ruimte en zodra Yumi Zouma niet op tour is, zien de muzikanten elkaar zelden. Gezellig.

Een cadeautje: Cero Ismael - The Conversation

Wij serveren The Conversation van Cero Ismael, omdat een cadeautje nooit een slecht idee is. Hoewel de 19-jarige r&b zanger allesbehalve Nederlands klinkt, komt hij gewoon uit ons kikkerlandje. Zelden vind je in de Nederlandse muziekwereld zo'n eigentijdse en internationale sound. Wauw! Samen met de herkenbare teksten en prachtige visuals in de videoclip, kun je dit werkelijk een meesterwerk noemen. Bedank ons later maar.

Wat was jouw track van deze week? Laat het ons weten in de comments. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en nog veel meer.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.