Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Het sexy backstage-leven van de Parade
06 AUG 2018 • Door Marike Wouters en Zoë Heijke • Beeld: Zoë Heijke • Meer blogs over Festival

Het sexy backstage-leven van de Parade

Poffertjes schransen tijdens het make-uppen, een zonnegroetje op het gras en trommelen op een Perzisch kleed: zo bereiden artiesten op de Parade zich voor op hun voorstelling.

Elk jaar trekt de Parade langs Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam om de mooiste theatervoorstellingen aan je te laten zien. Terwijl jij van voorstelling naar bier naar voorstelling naar bier huppelt, bereiden de artiesten zich voor op de avond. Met rituelen en alles erop en eraan.

Rajko en zijn broer

Rajko en zijn broer (Yuri, maar hij wordt liever 'zijn broer' genoemd) spelen de korte voorstelling Kook. Voor iedere show eet Rajko een heel stokbrood. Lekker met kaas en ham. 'En dan doe ik er nog pijnboompitjes op.' Voor elke show neemt hij één hap, dus aan de lengte van het stokbrood is te zien hoeveel shows ze nog voor de boeg hebben. Ondertussen doet zijn broer even een 'zonnegroetje' in het gras. Helemaal zen de tent in. 

Borstlap, Bel & de Kok

Met een kwast tekent Ko de Kok dikke strepen op zijn gezicht. Ondertussen is Florian Borstlap druk bezig zijn eigen buik te verven. Maarten Bel is al geschminkt. En niet zo'n beetje ook. Van top tot teen groen, zoals een echte plant betaamd. Met een tak aait hij voorbijgangers stoïcijns over hun gezicht. Borstlap, Bel en de Kok doen ieder uur een andere show: van kunstclown tot healing show, waarbij de awkward energie uit je lichaam wordt onttrokken.

Kiki Schippers

Kiki rent en vliegt door de bloedhete tent. 'Shit, ik zat net helemaal in een nieuw liedje, maar er moet ook nog zoveel meer gebeuren.' Zo schijnt het elke avond te gaan. Als Kiki een idee heeft, moet het eruit. Ze wil het nieuwe nummer graag vanavond nog in haar show meenemen, dus dat betekent: repeteren tijdens het make-uppen en eten door. Dat eten bestaat trouwens uit de befaamde Parade-poffertjes. 'Ik haal iedere avond voor de shows bij de poffertjeskraam een portie poffertjes. Dan ben ik tijdens de voorstellingen op m'n best.'

Sarah Ringoet

De twee Vlaamse vrouwen van de voorstelling Made in Belgium repeteren achter de tent nog gauw hun teksten. En serieus ook: in een razend tempo wordt de tekst van een scène er doorheen gesjeesd. Op het tafeltje staat een bak witte druiven en flesjes water. Binnenin de tent is het warm. De vrouwen spelen in de charmante De Luxe-tent, een ronde tent met schattige rode bankjes. Achter hen staat een grote ventilator te blazen. We laten de sympathieke vrouwen gauw weer met rust, kunnen ze verder met de voorbereidingen. 

Soufiane Moussouli

Soufiane Moussouli heeft niet zoveel rituelen voor aanvang van zijn show. Hij speelt de komende dagen zijn voorstelling Gelukszoeker. Met de mannen van de techniek - tevens ook zijn huisgenoten - spelen ze elke avond de spanning een beetje weg op hun trommels. Vrolijk en relaxed. Zittend op een groot Perzisch kleed trekken ze behoorlijk wat bekijks.

Voor deze heerlijke vibes moet je bij de Parade zijn. Het rondreizende theaterfestival staat nog tot en met 12 augustus in Utrecht, daarna trekt het festival door naar Amsterdam. Met je CJP-pas krijg je € 4,- korting op de entree en betaal je maar € 3,50. Geen idee wat je moet bezoeken? Met DECODED heb je voor € 15,- entree, twee voorstellingen en een drankje. Check onze event-pagina om te zien wanneer DECODED | Avondje Parade in jouw stad is.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.