Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Grachtenfestival Amsterdam: dit zijn de 6 leukste concerten
10 AUG 2018 • Door Zoë Heijke • Meer blogs over Muziek Festival

Grachtenfestival Amsterdam: dit zijn de 6 leukste concerten

Van een muziek- en poezië-mash-up tot een concert van BNN-presentator Rens Polman: bij Grachtenfestival Amsterdam kun je tien dagen lang genieten van muziek op de meest bijzondere plekken aan het water.

Het programma van Grachtenfestival Amsterdam zit zo bomvol, dat de keuzestress begint te borrelen. Dat kan natuurlijk niet, stress middenin de zomer. Daarom tippen wij zes concerten van jonge musici die zeker de moeite waard zijn om te checken.

Tip 1: Spoken Word Party

Wie: Tussen de pokertafels en fruitautomaten dagen spoken word artiesten én bandleden van Cast Glass elkaar uit. Met woorden en jazz-muziek maken Elten Kiene, Sjaan Flikweert en Joost Oomen er een heerlijk feestje van. Deze muziek- en poezië-mash-up is zeker geen gok.
Wanneer: Zondag 12 augustus
Waar: In de kelder van Holland Casino, Amsterdam

Tip 2: Rens Polman & TenToon

Wie: Rens Polman presenteert niet alleen BNN’s Drugslab, hij is ook nog eens singer-songwriter. Samen met de muzikanten van TenToon, acht blazers én een bassist zingt en speelt hij muziek van Norah Jones, Gershwin en Ravel.
Wanneer: Woensdag 15 augustus
Waar: A’DAM Toren, Amsterdam

Tip 3: In Code

Wie: Dansen op de deuntjes van een harp, say what!? Het kan bij de audiovisuele performance van het beroemde stuk In C van Terry Riley's, gespeeld door Gwyneth Wentink, Wouter Snoei en Arnout Hulskamp. Gooi je heupen alvast los.
Wanneer: Donderdag 16 augustus
Waar: Lil, Amsterdam

Tip 4: Reflejos Del Alma

Wie: Met Reflejos del Alma, ofwel reflecties van de ziel, waan je je in Zuid-Spanje. Terwijl je luistert naar de zwoele flamenco- en jazzmuziek van het Jeff Heijne Trio, betovert de wonderschone Conchita je met sierlijke bewegingen. En dat allemaal met een cocktail in je hand.
Wanneer: Dinsdag 14 augustus
Waar: Strandzuid, Amsterdam

Tip 5: Vasalis

Wie: Normaal gesproken reis je naar het Thuishaven Festivalterrein voor een technofeestje, maar vandaag kun je je laten verrassen door de bandleden van het Noordpoolorkest en zangeres Janne Schra (je weet wel, de voormalige zangeres van Room Eleven). Verwacht een lekkere combinatie van pop, jazz, poëzie en soul.
Wanneer: Vrijdag 17 augustus
Waar: Thuishaven, Amsterdam

Tip 6: Tango in de tuin

Wie: Zangeres Sterre en violiste Wiesje, accordeonist Vincent en bassist James vertellen intieme verhalen uit Argentinië. Gewoon in het Nederlands. Van een kleine jongen die rozen verkoopt op straat tot een prostituee die alle mannen in Buenos Aires om haar vinger windt. 
Wanneer: Zaterdag 18 augustus
Waar: Tolhuistuin, Amsterdam

Bij Grachtenfestival Amsterdam zie je intieme concerten op bijzondere plekken aan het water. CJP'ers krijgen € 5,- korting op een ticket. Het festival duurt nog t/m 19 augustus.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.