Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dit moet je wel/niet eten op een festival
13 AUG 2018 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Festival

Dit moet je wel/niet eten op een festival

Wat haal je als je écht honger hebt? Waar moet je je festivalmuntjes in ieder geval niet op stukgooien? En wat is het beste anti-kater ontbijt? CJP tipt het beste festivalfood.

Laat de krentenbollen & knakworsten dit jaar links liggen en neem deze tips ter harte:

Niet doen bij echte honger: mini-loempia’s of Surinaamse broodjes

Ja, het is verleidelijk om voor de budget-optie te gaan en voor 1,5 munt wat loempiaatjes te scoren. Maar dat is net zoiets als een dijkbreuk repareren met vershoudfolie. Het heeft geen enkele zin: vijf minuten later heb je moordende honger. Hetzelfde geldt overigens voor die vederlichte Surinaamse broodjes met minuscule brokjes kip ketjap. Dat zet geen zoden aan de dijk.

loempias_festivalfood_food
Waarom zou je hier basilicumblaadjes bij serveren?

Wel doen bij echte honger: frietje rendang, roti of gado gado

Op festivals heb je de etenslust van drie zwangere vrouwen. Laat die festivalmuntjes dan ook rijkelijk vloeien: het heeft geen zin om te beknibbelen op eten als je tot diep in de nacht door wilt. Investeer! Een frietje rendang is wat dat betreft een geschenk van de festivalgoden. Het is vet, smaakvol en vult enorm goed. Iets gezondere alternatieven zijn roti of gado gado. Een goed bord voer om dapper voort te strijden!

Frietje rendang is het beste dat de mensheid ooit is overkomen.

Ideaal ontbijt bij brakheid: bier en bitterballen

Er zijn diverse gradaties van brakheid. Als je al moet kotsen bij de gedachte aan een glas water, adviseren wij je nog even te blijven liggen in je Quechua. Maar met een droge tong en een kloppend hoofd valt er nog heel wat te repareren. Alles wat je moet doen, is de vrijmibo naar voren halen. Het ideale katerontbijt is namelijk bier en bitterballen. Vet en alcohol zijn immers je beste vriend op een meerdaags festival.

bitterballen_bier
Zo ga je het natuurlijk nooit geserveerd krijgen op een festival, maar goed.

Als je van risico’s houdt: churros

Churros bestellen op een festival is als Russische roulette. Zijn ze gebakken in vet dat al sinds de Koude Oorlog niet meer is ververst? Of gaan deze gefrituurde stengels me behoeden voor dronkenschap rond het middaguur? Het is namelijk een ideale festivalsnack als je rond een uur of drie in de middag weke knietjes hebt en op zoek bent naar een oppepper. Maar het kan ook prima de nagel aan je Dixi-doodskist zijn.

festival_churros_festivalfood
Deze portie churros ziet er in ieder geval geweldig lekker uit.

Veilige optie: friet, patat of gefrituurde stengels aardappel

Je wordt geboren, je eet friet op een festival en je gaat dood. Of je het nou friet of patat noemt, het is altijd wel tijd voor een portie gefrituurde stengels aardappel. Zeker op een festival. Friet staat altijd voor je klaar, of je nou hongerig, belust, berooid, misselijk of dronken bent. Friet is namelijk jouw vriend. Vet, zout en warm: friet zal je nooit bedriegen of teleurstellen.

friet_festival_festivalfood
Alsof je in het gezicht van een engel kijkt

Schijnt lekker te zijn: steenovenpizza

Wij kennen niemand die ooit een hele steenovenpizza op heeft. Waarschijnlijk omdat het drie miljoenmiljard muntjes kost. Die hele pizzabakkerij op een festival is vermoedelijk al jarenlang een gigantische performance-act. Mocht jij nou wel een ontzettend welvarend iemand kennen die ooit een hele steenovenpizza op een festival heeft besteld, laat het ons dan alsjeblieft weten. Wij hebben geen idee of het smaakt.

Kijk: in het normale leven hebben we dit heus weleens genuttigd, maar op een festival?!

Je houdt in ieder geval lekker veel geld over als je met CJP je festivalticket koopt. Je krijgt met je CJP-pas namelijk korting op festivals als Encore Festival, Lollapalooza Berlin en nog veel meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.