Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Word lid Mijn CJP
7x dit wil je niet missen deze week (32)
06 AUG 2018 • Door Zoë Heijke & Rick van Veluw • Beeld: Sziget • Meer blogs over Muziek

7x dit wil je niet missen deze week (32)

Wereldberoemde soundtracks door een toporkest, een docu over de absolute GOAT en jouw kans om kunstenaar te worden: dit zijn onze tips voor deze week. 

Muziek

12 augustus: SummerNight at the Movies
In Highlights of Hollywood roept het orkest de spanning en sensatie van bijna twintig films op. Je hoort de hoogtepunten uit films als Jaws, Gone with the wind en Lord of the Rings. En van Mission Impossible tot Captain America. Dat wordt sidderen en zwijmelen in je stoel. Heinz Walter Florin, zelf filmcomponist, leidt de Nordwestdeutsche Philharmonie in dé soundtrack voor een zomeravond.
Het Concertgebouw, Amsterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

Film

Vanaf 9 augustus: Whitney
Tegenwoordig wordt iedere willekeurige rapper G.O.A.T. genoemd (Greatest Of All Time), maar als er één iemand is die die eretitel verdiend, dan is het Whitney Houston wel. De Amerikaanse zangeres brak alle records met hits als I Will Always Love You en I Have Nothing en schitterde bovendien ook nog eens in diverse Hollywood-films. In Whitney krijg je een kijkje achter het glamoureuze gordijn: je ziet haar gloriedagen, maar ook haar grillige gedrag en uiteindelijke dood op 48-jarige leeftijd.

Vanaf 9 augustus: Under the Silver Lake
Complottheorieën waren nog nooit zo leuk! Kijk, in deze tijd is het vooral irritant dat van die alt-right types overal iets achter zoeken, maar in Under the Silver Lake is het amusant. Het begint allemaal met Sam, die hoteldebotel verliefd wordt op zijn beeldschone buurvrouw. Als zij van de ene op de andere dag verdwijnt, start hij een zoektocht in Los Angeles om haar te vinden. Via pizzadozen en popliedjes stuit hij op een web aan intriges. 

Festival

8 t/m 14 augustus: Sziget
Sziget moet je niet zien als ‘slechts’ een festival. Het is een zevendaagse experience, die beter te beschrijven is als een mini-vakantie die eeuwig mag duren. Het enige positieve aan het naderende einde van de week daar, is dat je het volgend jaar lekker nog een keer kunt doen. Deze editie belooft sowieso heel vet te gaan worden, met artiesten als Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Gorillaz, Kygo, The War on Drugs, Dua Lipa, Mumford & Sons en Bastille op het programma.
Sziget, Boedapest // € 35,- CJP-korting // Meer info

Theater

Vanaf 8 augustus: Matroesjka - BRAINWASH
Drion Dushi's. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In BRAINWASH fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden.
Verschillende theaters in Nederland // tot 50% CJP-korting // Meer info

Expo

T/m 9 september: Alphons Hustinx in Fotomuseum Den Haag
Het is 23 maart 1932 als twee rijke jongemannen uit Limburg in een A-Ford stappen om de reis van hun leven te maken. Fotograaf Alphons Hustinx en zijn vriend Theo Regout rijden vanuit Maastricht door het Midden-Oosten naar eindbestemming Herat in Afghanistan. Ze legden hun reis vast op de gevoelige plaat. In het Fotomuseum Den Haag kun je zowel Hustinxs foto's als de film kijken. Maar dat is niet alles. Ook zijn er foto's van Nederland in de tijd van de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw te zien. En die zijn extra bijzonder omdat het kleurenfoto's zijn. Juist in de donkere dagen van de oorlog was fotograaf Hustinx de eerste die zich op de nieuwe kleurenfotografie stortte.
Fotomuseum, Den Haag // € 2,- CJP-korting // Meer info 

T/m 26 augustus: All You Can Art 3
Ben jij zo'n type die in een museum zegt 'dat kan ik ook wel'? Dan ben je bij de Kunsthal aan het juiste adres. Bij de expo All You Can Art 3 mag je namelijk zelf aan de slag. Kunstenaars David Bade en Tirzo Martha sleutelen iedere dag met kunstenaars en het publiek aan nieuwe werken: zo wordt de tentoonstelling groter en groter.
Kunsthal, Rotterdam // 50% CJP-korting // Meer info 

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.