Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
10x rappers en hun echte namen
09 AUG 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Ronnie Flex en Lil Kleine • Meer blogs over Muziek

10x rappers en hun echte namen

Is Lil Pump ook echt als Lil Pump geboren? Hoe komt Drake aan zijn naam? En wat is de voornaam van Lil Kleine? Wij ontleden rappersnamen en geven je hun (gênante) échte naam.

Lil Kleine

Jorik Scholten verdient 60.000 euro per maand. Klinkt toch heel anders dan ‘Lil Kleine verdient 60.000 euro per maand’. Logisch dat je als ‘Jorik’ een artiestennaam nodig hebt voor wat street cred. Al is Lil Kleine ook best een belachelijke naam. Hij nam dit alias aan omdat hij in de buurt altijd ‘kleine’ werd genoemd. Toen iemand daar voor de grap ook nog eens ‘Lil’ voorzette, was een groot rapper geboren.

Drake

We kennen hem van zijn middle name, want voluit is het Aubrey Drake Graham. Dat is natuurlijk een hele mond vol voor een rapper en daarnaast is ‘Aubrey’ een hartstikke suffe naam.

Kanye West

Deze man is als rapper geboren. Eigenlijk hoort zijn middelste naam ‘Omari’ er nog tussen, maar verder is het gewoon altijd al Kanye West geweest. Met zo’n naam moet je ook wel een van de grootste hiphoplegendes ooit worden.

Boef

Gewoon Sofiane man! Yes, de echte naam van Boef is Sofiane Boussaadia. Zijn artiestennaam laat weinig aan de verbeelding over: Sofiane heeft een tijdje in de gevangenis doorgebracht en daarom is het alias Boef wel van toepassing. 

Lil Pump

Die hele ‘Lil’-hype lijkt nooit echt te zijn overgewaaid: ieder jaar duikt er wel weer een Lil nogwat op. Zo ook Lil Pump, terwijl die het met zijn echte naam ook wel af kan. Gazzy Garcia is toch geweldig? Klinkt meer als een jazzartiest uit Colombia, maar toch. Zijn eerste liedje ooit heette overigens ook Lil Pump. Waar ‘pump’ in Lil Pump precies naar verwijst is niet helemaal duidelijk, maar het is slang voor een kleine shotgun of een glorieus gevoel onder bodybuilders.

Ronnie Flex

Ronell Langston Plasschaert, prettig kennis te maken. Van Ronell is het natuurlijk een makkelijk bruggetje naar Ronnie (of is het een Spinvis-referentie?). ‘Flex’ staat voor ‘prima’ of ‘oké’, maar ‘flexen’ is dan weer lekker gaan in je designeroutfit of champagne spuiten in de club, zolang je maar op iedereen indruk maakt.

MHD

Spreek uit als ‘Em-Aaaizzz-Di’. De koning van de afrotrap gaat door het leven als Mohamed Sylla. Vandaar ook zijn artiestennaam: MoHameD. Soms is het allemaal ook niet zo moeilijk.

Kendrick Lamar

In de begindagen van zijn carrière hoorde je ‘m als K-Dot vlammen op verschillende tracks, maar na zijn vierde mixtape was hij klaar met dat alias. Vanaf dat moment was het ‘gewoon’ Kendrick Lamar, de naam waarmee hij in 1987 geboren is.

Bokoesam

Samuel Sekyere voor intimi en Bokoesam voor het volk. Hoewel, óók Bokoesam voor intimi, want zijn vrienden verzonnen deze naam. Een heuse geuzennaam: ‘bokoe’ is Surinaams en betekent ‘stinkende vis’. Daarnaast wordt ‘bokoe’ door sukkels gebruikt om Afrikanen uit te schelden. ‘Sam’ snappen jullie wel toch?

Jacin Trill

De vrolijkste rapper van Nederland heeft al net zo’n vrolijke naam. Jacin is overigens zijn echte voornaam. ‘Trill’ is dan weer niet zijn achternaam: dat staat voor een samenvoeging van ‘true’ en ‘real’ of het trillen van een bas.

Wat je ook naar het podium schreeuwt: zaterdag 25 augustus zie je o.a. Lil Pump, MHD, Ronnie Flex en Jacin Trill op Encore Festival. Met CJP krijg je € 5,50 korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.