Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Weektips (30)
23 JUL 2018 • Door Zoë Heijke • Beeld: The Man Who Killed Don Quixote • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

Weektips (30)

Dansen op Hawaïaanse reggae, huilen van het lachen in Kamagurkistan en met een ouwe gek in maliënkolder vertoeven in Spanje: dit zijn onze zomerse tips voor deze week.

Muziek

Maandag 23 juli: Mike Love
De Hawaïaanse singer-songwriter Mike Love maakt reggae zoals je dat op het eiland Oahu mag verwachten. Laidback met gitaar op schoot, maar wel met een grote bak apparatuur aan zijn voeten, waarmee hij loopings (nee, geen achtbaan) maakt en de tofste effecten aan zijn muziek geeft.
Patronaat, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Woensdag 25 juli: The Skatalites
Midden jaren vijftig ontstond een nieuwe muziekstijl op Jamaica: SKA! De meest swingende muziek die de wereld ooit had gehoord. Slechts één band kan deze geschiedenis nog in levende lijve vertolken: The Skatalites, die hun 50-jarige bestaan een paar jaar terug vierden.
Melkweg, Amsterdam // CJP-korting // Meer info

Donderdag 26 juli: Airways
De vier Britse muzikanten van de band Airways zijn lekker divers. Zo nu en dan speels en poppy als Declan McKenna, soms is het jeugdige van VANT te horen en op andere momenten rocken ze à la Arctic Monkeys.
Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

Vanaf maandag 23 juli: Aan niets overleden
Wat als je ernstig ziek bent, maar de ziekte voor je moeder onbespreekbaar is? Kelvin heeft aids en sindsdien dragen zijn moeder en zus een groot geheim met zich mee. Tot de deurbel gaat en een oude schoolvriend van Kelvin voor de deur staat.
De Balie, Melkweg // Amsterdam // tot € 2,50 CJP-korting

Dinsdag 24 juli: Boy (2010)
Zak onderuit in een tweepersoons zitzak, voetjes in het zand, koud drankje in de hand, de skyline van Amsterdam op de achtergrond en bekijk Boy (2010). Mits het mooi weer is natuurlijk. Voor CJP'ers hebben wij 12 gratis koptelefoons geregeld. Even zwaaien met je CJP-pas en je zit gebakken.
Stadsstrand bij Pllek, Amsterdam // Gratis koptelefoon // Meer info

Vanaf donderdag 26 juli: L’apparition
Een 18-jarig meisje zegt Maria te hebben gezien. Het gerucht verspreidt zich snel en duizenden pelgrims vertrekken met haast naar de desbetreffende plek. Het Vaticaan vertrouwt het niet helemaal en start een onderzoek.

Vanaf donderdag 26 juli: The Man Who Killed Don Quixote
Als de beroemde filmmaker Toby (Adam Driver) terugkeert naar Spanje voor zijn nieuwe film, ontmoet hij de man die voor hem ooit de hoofdrol in zijn afstudeerfilm speelde: Don Quichote. De oude Spanjaard (Jonathan Pryce) waant zich sindsdien nog steeds in de rol en ziet Toby aan voor zijn trouwe schildknaap.

Vanaf donderdag 26 juli: Ideal Home
Televisiekok Erasmus (Steve Coogan) en zijn man Paul (Paul Rudd) krijgen plotseling bezoek van Erasmus’ tienjarige kleinzoon. Na lang wikken en wegen nemen Erasmus en Paul hem op, wat resulteert in een grote chaos. De mannen kunnen elkaar al niet uitstaan, laat staan hun nieuwe huisgenoot.

Expo

Vanaf zaterdag 28 juli: Kamagurkistan – Voorbij de grenzen van de ernst
Kamagurkistan is een land vol absurdisme en choquerende uitspraken: geen taboe is er veilig. Dat kan ook niet anders met Kamagurka – pseudoniem van Luc Zeebroek – aan de macht. De kunstenaar kan je laten schaterlachen om dingen waar je eigenlijk niet om hoort te lachen. We willen je daarom ook één ding adviseren als je zijn land wilt bezoeken: neem je paspoort mee.
Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch // € 6,- CJP-korting // Meer info

Structures of Identity
Iconisch werk van fotografen als August Sander en Richard Avedon gecombineerd met hedendaagse fotografen als Yto Barrada, Samuel Fosso en Zanele Muholi: dat zie je bij Structures of Identity. De expo laat zien hoe verschillende fotografen de kracht van het portret gebruikten om stereotype ideeën over gender, ras, status en nationaliteit te bevestigen of juist kritisch te onderzoeken.
Foam, Fotografiemuseum Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

Structures of Identity @ Foam

LaChapelle: Good News For Modern Man
Fotograaf David LaChapelle werd met zijn talloze videoclips en portretten van popsterren en barokke kunstfoto’s bijna synoniem aan popcultuur. In Good News for Modern Man zijn portretten te zien van oa Michael Jackson, Miley Cyrus en Naomi Campbell, maar ook spirituele foto’s vol kleurige naakte lichamen.
Groninger Museum, Groningen // € 10,- met CJP // Meer info

Theater

Vanaf dinsdag 24 juli: De Meeuw
Deze zomer brengen het Amsterdamse Bostheater en het Noord Nederlands Toneel een eigenzinnige bewerking van het fascinerende stuk van Anton Tsjechov: De Meeuw. Een komedie over de tragische en hilarische pogingen het leven zin te geven. Met o.a. Esther Scheldwacht, André Dongelmans en Hanna van Vliet.
Het Amsterdams Bostheater, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

Festival

Vanaf vrijdag 27 juli: de Parade in Utrecht
De Parade trekt op 27 juli naar Utrecht om daar de mooiste optredens aan je te laten zien. Die je vervolgens uitgebreid kunt bespreken met een glas wijn en hapjes op het sprookjesachtige festivalterrein. Kom bijvoorbeeld kijken naar acteertalenten Martijn Lakemeijer, Jonas Smulders en Chris Peters in de voorstelling Allemaal mensen. Voor de liefhebbers van de DWDD-rubriek LuckyTV: maker Sander van der Pavert komt met een heus Lucky Foundation Televisiegala.
Moreelsepark, Utrecht // € 4,- CJP-korting // Meer info

Lezen

Eén maand gratis audioboeken
Vakantie = boeken lezen. Of je nu een stedentrip maakt naar Lissabon, gaat kamperen in Kroatië, met een backpack door Australië reist of geniet van de Nederlandse zomer. Toch kan zo'n boek behoorlijk onhandig zijn. Bijvoorbeeld op de fiets of tijdens het douchen. Daar hebben de makers van Storytel iets op bedacht: een app met ruim 60.000 audioboeken. Van bestsellers tot onontdekte pareltjes en dat allemaal op je telefoon. Daar doen wij nog even een schepje bovenop: bij aankoop van een CJP-pas kun je een maand lang genieten van nieuw luistervoer.
Storytel // Eén maand gratis bij aankoop van een CJP-pas // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.