Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Vijf films voor een zinderend hete zomer
27 JUL 2018 • Door Zoë Heijke • Beeld: Mekoub, My Love (2018) • Meer blogs over Film

Vijf films voor een zinderend hete zomer

Gloeiende wangen, plakkerige benen en vochtige oksels: het is een loeihete zomer. Om de broeierige hitte zo lang mogelijk vast te houden, zetten wij vijf zwoele zomerfilms op een rij.

Het is officieel: we zitten in een hittegolf. Die kun je natuurlijk uitzitten door de hele dag voor een ventilator te liggen, maar je kunt er ook voor kiezen om een hartstochtelijke zomer tegemoet te gaan. Daarom gooien wij vijf films jouw kant op die je zomer ongekend heet maken.

My Summer of Love (2004)

Ze ontmoeten elkaar op een hete zomerdag. Mona (Natalie Press) heeft net een tweedehands motor gekocht, Tamsin (Emily Blunt) zit op een paard. Binnen een paar tellen zijn de twee meiden vriendinnen, daar zijn weinig woorden voor nodig. De temperaturen lopen op: Mona en Tamsin gaan volledig in elkaar op. Ze ontdekken seks en de liefde en daar is de broer van Mona het absoluut niet mee eens. Maar dat maakt het alleen nog maar spannender.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Twee vriendinnen, Vicky (Scarlett Johansson) en Cristina (Rebecca Hall), raken tijdens hun bezoek aan het broeierige Barcelona onder de indruk van de charmante kunstenaar Juan Antonio (Javier Bardem):‘Ill show you around the city, and we’ll eat well. We’ll drink good wine. We’ll make love’. Cristina: ‘Yeah, who exactly is going to make love?’  Juan Antonio: ‘Hopefully, the three of us.’  Zegt genoeg, toch?

Call me by your name (2017)

De 17-jarige Elio Perlman (Timothée Chalamet) brengt de zomer met zijn ouders door in Noord-Italië. Zoals elk jaar heeft zijn vader (Michael Stuhlbarg), die hoogleraar archeologie is, een ambitieuze student uitgenodigd om de zomer met de familie door te brengen. Dit keer is dat de 24-jarige blonde god Oliver (Armie Hammer) In de broeierige Italiaanse zomer ontwikkelt zich een flirterige vriendschap tussen Elio en Oliver die uitgroeit tot liefde, zoals liefde écht is: ingewikkeld, met onuitgesproken verwachtingen, twijfels en pijn.

Wij (2018)

De loeihete zomer zorgt voor acht tieners voor verveling. Om dit te doorbreken dagen ze elkaar en zichzelf steeds verder uit. En dan niet met drankspelletjes, skinny dippen of onschuldige kattenkwaad, maar professioneel verkochte pornofilmpjes, prostitutie, grof geweld en chantage. Langzamerhand veranderen de vrienden in meedogenloze roofdieren.

Mektoub, My Love (2018)

Als de studie geneeskunde in Parijs toch niet helemaal blijkt te zijn wat Amin ervan had verwacht, keert hij terug naar zijn geboorteplaats aan de Franse kust. Samen met zijn neef Tony en beste vriendin Ophélie slijten ze de broeierige zomerdagen in het restaurant van de familie, de buurtkroegen en op het strand vol flirtende, vakantievierende meisjes. Amin is gefascineerd door de levensvreugde en seksuele verlangens die van de meisjes afspatten, maar weet zich niet helemaal een houding te geven. Zelfs niet als een prachtig meisje zich voor zijn voeten werpt. 

Mektoub, My Love is nu te zien in verschillende filmhuizen en bioscopen. Even wapperen met je CJP-pas is erg aangenaam én je scoort er ook nog eens een flinke korting mee.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.