Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (week 30)
27 JUL 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Yves Tumor • Meer blogs over Muziek

New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (week 30)

Wat is nu de mooiste videoclip van het moment? En wat draai je nu als je ’s avonds nog even buiten zit om af te koelen? CJP gidst je door New Music Friday!

Mooiste videoclip van het moment: Blood Orange – Charcoal Baby

Dev Hynes zul je nooit ‘zomaar’ een nummertje zien droppen. Als Blood Orange draagt hij op elk album een visie uit en in zijn muziek vind je dan ook altijd statements terug. Over wat het betekent om zwart te zijn in Amerika, hoe zijn geaardheid daar een rol in speelt en hoe het voelt als je hart gebroken wordt. In de clip voor Charcoal Baby gaat het om familie: is dat een gegeven of kies je die zelf? We zien twee Devs in splitscreen op twee verschillende feesten een goede tijd hebben, of het nou bij familie of vrienden is.

Als je ’s avonds nog even buiten zit: Molly Burch – Wild

Sinds Nederland een tropisch zeeklimaat heeft, kun je ’s avonds nog uren buiten zitten. Neem Wild van Molly Burch dan alsjeblieft op in je playlist, want dit is een heerlijk liedje. Een dartelend gitaarlijntje en de zwoele stem van Molly maken elke temperatuur te verdragen.

Meest paranoïde single van de week: Yves Tumor – Noid

Hij kan doodeng zijn, die Yves Tumor. Op Le Guess Who? speelde hij ooit in de EKKO en zwierf hij als een duivel door de zaal. Keiharde noise en een schreeuwende Tumor die mensen uit elkaar duwde en zomaar ineens achter je rug opdook. Het hielp ook niet bepaald dat het pikkedonker was in de zaal. Nu is hij terug met Noid en dat klinkt op het eerste gehoor best gezellig: een fijne vintage discobeat in lijn van J Dilla en The Avalanches. Is Tumor verlost van zijn demonen? Eh, nee: het vrolijke masker vertoont al gauw barstjes als de strijkers vervormd raken en Tumor om alarmlijn 911 smeekt. En horen we in het outro mensen in doodsangst gillen?

Als je zaterdag met de meiden uitgaat: Charli XCX – Girls Night Out

Slimme move wel van Charli XCX: als je een beetje aangeschoten zoekt op ‘girls night’, komt deze bovenaan te staan. Bovendien heb je er ook nog wat aan: ideale hit om je wijnavond mee op te starten. ‘It’s a girls night out / No boys, no boys.’

Niemendalletje dat geen niemendalletje blijkt: Tyler, the Creator & A$AP Rocky – POTATO SALAD

‘Onder druk wordt alles vloeibaar’, zeggen mensen weleens. Maar druk is heus niet altijd goed als er een artistieke prestatie van je wordt verwacht. Kijk maar naar de laatste plaat van A$AP Rocky: een dapper album met veel verschillende ideeën, maar écht een geheel werd het nooit. Daarom is het ook zo leuk om POTATO SALAD te horen: Tyler en Rocky die ff een low-key nummertje droppen dat eigenlijk hartstikke leuk is. Zo ontspannen en grappig hoorden we ze nog nooit.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!   

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.